Krumplis-húsos pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
92g finomliszt334 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
17g tej9 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
A töltelékhez
-
83g sertéstarja155 kcal
-
58g burgonya34 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
708
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
550g finomliszt2002 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
100g tej56 kcal
-
8g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
500g sertéstarja930 kcal
-
350g burgonya202 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4245
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
30.7g finomliszt112 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
5.6g tej3 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
A töltelékhez
-
27.9g sertéstarja52 kcal
-
19.5g burgonya11 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
Összesen
237
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1883.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 1373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 124.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
708
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.8 g
Zsír
-
Összesen 180.9 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 976 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11298.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 346 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 1924 mg
-
Nátrium 8240 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 476.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 747.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1113 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 385 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 791 mg
-
Retinol - A vitamin: 1000 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1355 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1838 micro
Összesen
4245
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 630.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12.5 dkg vaj
-
1 dl tej
-
2 kávéskanál só
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
-
50 dkg sertéstarja
-
35 dkg burgonya
-
1 kis db vöröshagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
3 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálban vagy lábosban kicsit megmelegítjük a tejet, és felolvasztjuk benne a vajat. Hozzáadjuk a sót, és elkezdjük hozzáadagolni a lisztet. Annyi lisztet tegyünk bele, hogy nem ragadós, nyújtható, de nagyon lágy, ruganyos tésztát kapjunk.
- A tésztát 2-1 arányban elosztjuk. A nagyobbik részét kinyújtjuk, de nem túl vékonyra. Egy tortaformát vagy jénai tálat kibélelünk vele. Az oldalán egészen magasan érjen fel a tészta.
- Miután a tölteléket is elrendeztük a tálban a tésztán, kinyújtjuk a kisebb darab tésztát is, de egy diónyi darabot félreteszünk belőle.
- A kinyújtott tésztát ráterítjük a töltelékre, a széleiket jól összenyomkodjuk, hogy szét ne nyíljon sütés közben.
- A tészta közepén vágunk egy kb. 2 cm átmérőjű lyukat, amibe a maradék tésztából kis golyót formázva egy kis dugót teszünk. Ezt sütés közben is le tudjuk majd emelni a pitéről, így ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a hús, illetve egy kis vízzel pótolhatjuk a szaftot, ha nagyon elfőné.
- A pitét előmelegített 180 fokos sütőben jó másfél órát sütjük. Ha nagyon barnulna a széle, alufóliával takarjuk be a tetejét.
- Mikor már nagyjából késznek látjuk a pitét, kenjük meg egy tojássárgájával a tetejét, és süssük még 10 percig.
- Sütés közben a vajas tészta elválik a formától, így ki tudjuk szedni belőle, hogy szépen szeletelhessük.
A töltelékhez
- A krumplit és a húst nagyjából egyforma, kb. 1x1 centis darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük.
- A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és a húsos keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és még egy tojással elkeverjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3014
- Feltöltés dátuma: 2014. október 26.
Ajánló
Készíthetjük fiatal bárány- vagy nyúlhúsból is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
A recept eredetije a Zenei ki mit főz? című könyvből van, Rásonyi Leila hegedűművésznő tatár receptjeként szerepel ott. Nagyon kiadós, laktató étel, szerintem némi zöldség elférne még benne, pl. padlizsán, de a fázós őszi/téli napokon így a legjobb kalóriaforrás:)