r
Nosalty Logó

Krumplis-húsos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Krumplis-húsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    180.9 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11298.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    8240 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1355 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1838 micro
Összesen 4245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban vagy lábosban kicsit megmelegítjük a tejet, és felolvasztjuk benne a vajat. Hozzáadjuk a sót, és elkezdjük hozzáadagolni a lisztet. Annyi lisztet tegyünk bele, hogy nem ragadós, nyújtható, de nagyon lágy, ruganyos tésztát kapjunk.
  2. A tésztát 2-1 arányban elosztjuk. A nagyobbik részét kinyújtjuk, de nem túl vékonyra. Egy tortaformát vagy jénai tálat kibélelünk vele. Az oldalán egészen magasan érjen fel a tészta.
  3. Miután a tölteléket is elrendeztük a tálban a tésztán, kinyújtjuk a kisebb darab tésztát is, de egy diónyi darabot félreteszünk belőle.
  4. A kinyújtott tésztát ráterítjük a töltelékre, a széleiket jól összenyomkodjuk, hogy szét ne nyíljon sütés közben.
  5. A tészta közepén vágunk egy kb. 2 cm átmérőjű lyukat, amibe a maradék tésztából kis golyót formázva egy kis dugót teszünk. Ezt sütés közben is le tudjuk majd emelni a pitéről, így ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a hús, illetve egy kis vízzel pótolhatjuk a szaftot, ha nagyon elfőné.
  6. A pitét előmelegített 180 fokos sütőben jó másfél órát sütjük. Ha nagyon barnulna a széle, alufóliával takarjuk be a tetejét.
  7. Mikor már nagyjából késznek látjuk a pitét, kenjük meg egy tojássárgájával a tetejét, és süssük még 10 percig.
  8. Sütés közben a vajas tészta elválik a formától, így ki tudjuk szedni belőle, hogy szépen szeletelhessük.

A töltelékhez

  1. A krumplit és a húst nagyjából egyforma, kb. 1x1 centis darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük.
  2. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és a húsos keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és még egy tojással elkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3014
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 26.

Ajánló

Készíthetjük fiatal bárány- vagy nyúlhúsból is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A recept eredetije a Zenei ki mit főz? című könyvből van, Rásonyi Leila hegedűművésznő tatár receptjeként szerepel ott. Nagyon kiadós, laktató étel, szerintem némi zöldség elférne még benne, pl. padlizsán, de a fázós őszi/téli napokon így a legjobb kalóriaforrás:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...