r
Nosalty Logó

Krumplis almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Krumplis almás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 453 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 453 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2799.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.3 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 3613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A reszelt burgonyát a tészta többi összetevőjével puha ruganyos tésztává gyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük.
  3. Az almákat megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a cukorral, fahéjjal, vaníliával és a citrommal. A diót darabosra daráljuk, és az almához keverjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk. Kivajazott tortaformába a tésztát elsimítjuk, tetejére halmozzuk az almát, majd lefedjük a tészta másik felével. Késsel megszurkáljuk, hogy a gőz ne törje el a tésztát.
  5. 160 fokos sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
  6. Tálalásnál porcukorral (mérséklettel) megszórjuk a sütemény tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2532
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis almás pite
Évi néni 1830 recept

Egy főzős műsorban láttam ezt a receptet. Egy cukrász mutatta be, mint nagymamája kedvenc receptjét. A régi egyszerű paraszti konyha egyik remeke ez az édesség.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...