Krémes zöldborsós csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g zöldborsó162 kcal
-
156g csirke felsőcomb294 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
82 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
Összesen
724
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
800g zöldborsó648 kcal
-
625g csirke felsőcomb1174 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
328 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesen
2895
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
39.6g zöldborsó32 kcal
-
31g csirke felsőcomb58 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
14.9g alaplé1 kcal
-
5g habtejszín14 kcal
-
2.5g fehérbor2 kcal
-
0.6g kakukkfű1 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g kolozsvári szalonna16 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
Összesen
143
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1086.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 285.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 1303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5411 micro
Összesen
724
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 138.8 g
Zsír
-
Összesen 198.1 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 784 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4347.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 419 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 1861 mg
-
Nátrium 1500 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.3 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1142.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1172 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 372 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 585 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 582 micro
-
Kolin: 503 mg
-
Retinol - A vitamin: 733 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 5211 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21642 micro
Összesen
2895
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1072 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
5 db csirke felsőcomb
-
5 dkg vaj
-
300 ml alaplé
-
100 ml habtejszín
-
50 ml fehérbor
-
4 szál kakukkfű
-
0.5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg kolozsvári szalonna
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A borsót kifejtjük, a csirkét lemossuk, megtöröljük.
- A szalonnát egy vastag falú öntöttvas serpenyőben kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a pörcöket és félretesszük.
- A csirkecombokat bőrrel lefelé tegyük a forró serpenyőbe, és süssük 4 percig közepes lángon. Utána fordítsuk meg szintén négy percre. Az utolsó percben mehet mellé a finomra vágott fokhagyma.
- Ha szép aranyszínű minden oldalról, ráöntjük az alaplevet és a bort, majd kb. 20 percig főzzük.
- Utána hozzáadjuk a zöldborsót, és 6-8 percig főzzük, amíg megpuhul, de azért még roppanós marad. Hozzáadjuk a vajat is a borsóval együtt, és már nem tesszük vissza a fedőt, hogy egy kicsit sűrűsödjön.
- Végül belekeverjük a tejszínt, hozzáadjuk a sült szalonnát, és még egyszer újraforraljuk. Elzárjuk alatta a gázt, megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 569
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 17209
- Feltöltés dátuma: 2016. június 10.
Ajánló
Most rizs készült mellé, de legközelebb biztosan parázs krumplival dobom fel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Krémes és gyors ebéd a zöldborsószezon közepére. :)