r
Nosalty Logó

Krémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3969.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    1927 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 4157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Három részre osztjuk, egyforma négyzetekké sodorjuk, sűrűn megszurkáljuk villával, és forró sütőben kisütjük őket.
  2. Ha kihűltek, akkor a tortaforma alját óvatosan rátesszük egyenként a lapokra, körbevágjuk. A legszebb lapot félretesszük, az lesz a teteje. Ezt 12 egyenlő cikkre szeleteljük. Érdemes recés késsel vágni, és csak óvatosan, mert a lapok törnek.
  3. Az egyik lapot a kapcsos tortaforma aljába tesszük.
  4. A krémhez a tej 2/3-át feltesszük tűzre melegedni 5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját elkeverjük a maradék tejjel ésa pudingporokkal, csomómentes péppédolgozzuk ki.
  5. Miközben melegszik a tej, a tojások fehérjét félig felverjük, apránként hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, és kemény habbá verjük.
  6. Amikor felforrt a tej, a kikevert vaníliás péppel besűrítjük, hagyjuk forrni egyet, levesszük a tűzről, és a fehérjéből egy kicsit hozzáadva, gyors mozdulatokkal elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes fehérjét, és hamar kidolgozzuk, de ne törjük össze a habot.Még forrón a felét ráöntjük a kapcsos formában várakozó tésztalapra. Erre kerül a másik lap, picit lenyomjuk, hogy a krém elterüljön egyenletesen. Erre kerül a krém másik fele, szépen elsimítva.
  7. Hagyjuk hűlni, majd egy éjszakán átérdemes hűtőbentartani. Másnap rátesszük a cikkekre vágott leveles tésztalapot, alaposan leporcukrozzuk, kivesszük a formából, és már vághatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsin
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20094
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Ajánló

Egy finom ebéd után nem lehet kihagyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kollégáknak készítettem szülinapra. Mindenki nagyon szereti a krémest, és hogy összekössük a születésnappal, tortaformában készítettem. Nagyon népszerű volt, hamar elfogyott. Igazi sárgakrémmel készült, és jól mutattak benne a kis fekete vaníliapöttyök. Az eredeti recept 30 dkg cukrot ír, szerintem így is elég édes lett 20 dkg-mal. A leveles tésztát a hátoldalon lévő utasításnak megfelelően süssük ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...