Krémes rizstorta barackkal és fahéjas-ánizsos körtelekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Haas szakács - Lekváros torták
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tortához
-
83g rizottó rizs298 kcal
-
133g tej75 kcal
-
5 kcal
-
8g sárgabarack4 kcal
-
2g nádcukor6 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
27g lekvár/ dzsem74 kcal
-
8g pisztácia48 kcal
A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz
-
250g körte128 kcal
-
42g nádcukor158 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
12 kcal
Összesen
1020
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tortához
-
500g rizottó rizs1790 kcal
-
800g tej448 kcal
-
31 kcal
-
50g sárgabarack22 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
160g lekvár/ dzsem445 kcal
-
50g pisztácia286 kcal
A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz
-
1500g körte770 kcal
-
250g nádcukor950 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
73 kcal
Összesen
6122
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tortához
-
13.5g rizottó rizs48 kcal
-
21.6g tej12 kcal
-
0.2g vanillincukor1 kcal
-
1.4g sárgabarack1 kcal
-
0.3g nádcukor1 kcal
-
2.7g fehér csokoládé15 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
4.3g lekvár/ dzsem12 kcal
-
1.4g pisztácia8 kcal
A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz
-
40.5g körte21 kcal
-
6.8g nádcukor26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0.7g zselésítő befőzőszer2 kcal
Összesen
167
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 732.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.8 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 242.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
1020
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.7 g
Zsír
-
Összesen 153.1 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4395.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1727 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 1251 mg
-
Nátrium 946 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1108.5 g
-
Cukor 592 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 1453.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 771 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1316 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 694 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 927 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1215 micro
Összesen
6122
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
50 dkg rizottó rizs
-
8 dl tej
-
5 dkg sárgabarack
-
1 ek nádcukor
-
10 dkg fehér csokoládé
-
2.5 dl habtejszín
A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz
-
1.5 kg körte
-
25 dkg nádcukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 db csillagánizs
Elkészítés
A tortához
- A rizst lábasba töltjük, a tejet ráöntjük, a vanillincukorral ízesítjük, és kevergetve felforraljuk. Ezután kis lángon, félig lefedve 40 percig főzzük, néha megkeverjük, majd a tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni.
- A cukrot a fölaprított barackkal és a tejszínnel összeturmixoljuk. A barackos tejszínt a rizzsel összekeverjük, majd a vízgőz fölött fölolvasztott fehér csokoládét is beleforgatjuk. Ezután egy kerek tortaformába simítjuk, és letakarva jól behűtjük.
- Tálaláskor a rizstortát a formából kivesszük, a már előzőleg elkészített fahéjas-ánizsos körtelekvárból kiveszünk kb. 50 dkg-ot, és a tetejére simítjuk, végül vágott pisztáciával megszórjuk.
A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz
- A fent leírt alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 8 evőkanál lekvár szükséges.
- A körtét megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
- Az ánizst 2 dl vízbe dobjuk, és kis lángon kb. 20 percig főzzük. Ezután az ánizst kidobjuk, az illatos kivonatot félretesszük.
- A cukrot kis lábasban karamellizáljuk, a körtét rádobjuk, a fahéjjal fűszerezzük, az ánizs kivonatot ráöntjük, majd a zselésítőt is hozzáadjuk, és kis lángon 45 percig főzzük.
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3031
- Feltöltés dátuma: 2014. június 30.
Ajánló
Amikor a meggylekvárhoz a karamellt készítjük, ügyeljünk rá, hogy amikor a cukor elkezd olvadni ne kevergessük, csak hagyjuk magától karamellizálódni. Ha belekeverünk csomós lesz és a cukor rátapad a keverő kanálra, ahonnan csak nagyon nehezen lehet eltávolítani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Haas szakács - Lekváros torták
10 recept
A fahéjas-ánizsos körtelekvárral megbolondított rizstorta különleges ízvilága tökéletes választás akár egy nyáresti szülinapi party desszertjeként is.