r
Nosalty Logó

Krémes rizspuding nyers eperkompóttal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Krémes rizspuding nyers eperkompóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A rizspudinghoz

Az eperkompóthoz

Összesen 153 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A rizspudinghoz

Az eperkompóthoz

Összesen 915 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A rizspudinghoz

Az eperkompóthoz

Összesen 59 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 153 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2559.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1303.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 915 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

A rizspudinghoz

Az eperkompóthoz

Elkészítés

A rizspudinghoz

  1. A rizslisztet csomómentesre keverjük 2,5 dl rizstejjel.
  2. A többi tejet forráspontig melegítjük, majd hozzáadjuk a rizslisztes masszát.
  3. Közepes lángon állandó keverés mellett sűrűre főzzük, ekkor beletesszük a nyírfacukrot is. Addig főzzük, amíg puding állagú lesz.
  4. Tálkákba vagy poharakba adagoljuk, és lehűtjük.
  5. A nyers eperkompóthoz apróra felkockázzuk a megmosott, megpucolt epret, hozzákeverjük a citrom levét és reszelt héját, a mézet (vagy nyírfacukrot) és a vaníliát.
  6. Összeforgatjuk, és 10 percig állni hagyjuk, hogy a gyümölcs levet eresszen.
  7. Tálaláskor a puding tetejére kanalazzuk.
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8473
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Ajánló

Egy adag tápanyagtartalma -- energia: 160 kcal / 674 kJ; fehérje: 1,7 g; zsír: 1,9 g, szénhidrát: 33 g

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden évszakban megtalálom a kedvenc alapanyagaimat, mégis a tavasz a legkedvesebb. Talán mert az ember a hosszú tél után már annyira ki van éhezve a zöldre, a színekre, a frissre és a nyersre, hogy ilyenkor bármennyi zöldséget és gyümölcsöt szívesen megeszünk. Igyekeztem a Bátor Tábor szellemiségének megfelelő menüvel előrukkolni, a legfontosabb szempontom azonban az volt, hogy olyan ételeket ajánljak, amelyekre egy gyereknek felcsillan a szeme -- az utóbbi volt a nagyobb kihívás. Azt hiszem, sikerült, de megsúgom, hogy a receptek tesztelésekor a felnőttek is úgy nyelték a tavaszi kölessalátát, mint kacsa a nokedlit. A recept a Bátor Tálban, a Bátor Tábor Alapítvány receptgyűjteményében található meg. A Bátor Tálban több, mint 200 további egészséges étel szerepel. A receptek egyaránt ajánlhatók egészséges gyermekek és felnőttek számára és olyan családoknak is, ahol krónikus gyermekbetegség, ételallergia, cukorbetegség nehezíti a hétköznapokat. A könyvet megvásárlók daganatos és krónikusan beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatását támogatják.

Hozzávalók

A rizspudinghoz

Az eperkompóthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...