Krémes rakott krumpli Salamon Csillától
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
Rakott krumpli
-
250g burgonya144 kcal
-
96g tojás121 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Mártás
-
50g tej28 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
Összesen
1065
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
Rakott krumpli
-
1000g burgonya578 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
400g kolbász1808 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Mártás
-
200g tej112 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
Összesen
4266
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
Rakott krumpli
-
40.2g burgonya23 kcal
-
15.5g tojás19 kcal
-
16.1g kolbász73 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
7.2g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Mártás
-
8g tej5 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
Összesen
171
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 79.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 371 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2503.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 1875 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 289 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 448 micro
Összesen
1065
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.1 g
Zsír
-
Összesen 316.6 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1486 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10013.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 764 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 1342 mg
-
Nátrium 7501 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1156.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1132 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 1147 mg
-
Retinol - A vitamin: 1120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1792 micro
Összesen
4266
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Rakott krumpli
-
1 kg burgonya
-
7 db tojás
-
40 dkg kolbász
-
2 dl tejföl
-
2 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Mártás
-
2 dl tej
-
5 dkg vaj
-
3 csapott ek finomliszt
-
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Rakott krumpli
- Burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük.
- Tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felszeleteljük a hagymával és a kolbásszal együtt.
- Kevés olajon a hagymacikkeket megpároljuk.
- Olajjal kikent tepsibe teszünk egy sor burgonyát, rá a tojások felét, kolbász és a hagyma felét.
- Mártáshoz: vajat felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel, felengedjük a forró tejjel, majd sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tejfölt, és krémes állagúra keverjük.
- Burgonyás-tojásos-hagymás-kolbászos rétegre öntünk egy kevés mártást, megszórjuk sóval-borssal.
- Ismét egy sor burgonya-tojás-hagyma-kolbász, ízlés szerint sózzuk. Befedjük a maradék burgonyával, és ráöntjük a mártást. És sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: közepes
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7123
- Feltöltés dátuma: 2014. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1202 recept
Nagyon finom krémes, szaftos lesz ettől a mártástól. 20 %-os tejfölt ajánlok hozzá.