r
Nosalty Logó

Krémes rakott krumpli Salamon Csillától

Salamon Csilla
Krémes rakott krumpli Salamon Csillától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rakott krumpli

Mártás

1065
Kalória
40.5g
Fehérje
47.3g
Szénhidrát
79.2g
Zsír
289g
Víz
371.5g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Rakott krumpli

Mártás

Összesen 1065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Rakott krumpli

Mártás

Összesen 4266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Rakott krumpli

Mártás

Összesen 171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2503.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    289 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 1065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    316.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10013.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    7501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1132 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1792 micro
Összesen 4266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

Rakott krumpli

  1. Burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük.
  2. Tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felszeleteljük a hagymával és a kolbásszal együtt.
  3. Kevés olajon a hagymacikkeket megpároljuk.
  4. Olajjal kikent tepsibe teszünk egy sor burgonyát, rá a tojások felét, kolbász és a hagyma felét.
  5. Mártáshoz: vajat felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel, felengedjük a forró tejjel, majd sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tejfölt, és krémes állagúra keverjük.
  6. Burgonyás-tojásos-hagymás-kolbászos rétegre öntünk egy kevés mártást, megszórjuk sóval-borssal.
  7. Ismét egy sor burgonya-tojás-hagyma-kolbász, ízlés szerint sózzuk. Befedjük a maradék burgonyával, és ráöntjük a mártást. És sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes

Nagyon finom krémes, szaftos lesz ettől a mártástól. 20 %-os tejfölt ajánlok hozzá.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...