Krémes kukoricás csirkemell-leves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
12 kcal
-
250g szárnyas alaplé18 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
75g csemegekukorica65 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
Összesen
548
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
49 kcal
-
1000g szárnyas alaplé70 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g csemegekukorica258 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
60g újhagyma zöldje16 kcal
Összesen
2191
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
15.3g csirkemellfilé18 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
2 kcal
-
38.3g szárnyas alaplé3 kcal
-
7.7g burgonya4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11.5g csemegekukorica10 kcal
-
7.7g habtejszín22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g bacon10 kcal
-
2.3g újhagyma zöldje1 kcal
Összesen
83
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1586.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 1009 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 278.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1203 micro
-
β-crypt 317 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 642 micro
Összesen
548
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.5 g
Zsír
-
Összesen 125.7 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 619 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6346.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 1575 mg
-
Nátrium 4037 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1115 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1236 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 308 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 509 mg
-
Retinol - A vitamin: 779 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 4811 micro
-
β-crypt 1269 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2566 micro
Összesen
2191
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
400 g csirkemellfilé
-
2 ek vaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 l szárnyas alaplé
-
2 közepes db burgonya
-
1 db babérlevél
-
200 ml habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 szelet bacon
-
2 közepes db újhagyma zöldje
Elkészítés
- A csirkemellet megmossuk, szárazra itatjuk, falatnyi darabokra vágjuk. A paprikát kockákra vágjuk. A kétféle hagymát apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. A kukoricát hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
- A húst a vajban körben megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, további 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a fokhagymát, és további 1-2 percig pirítjuk.
- Felöntjük a levessel, állandóan kavargatva felfőzzük, sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a burgonyát és a babérlevelet is, és lefedve kb. 15 percig főzzük.
- Majd hozzáadjuk a tejszínt és a kukoricát, és további 5-10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A bacont egy serpenyőben ropogósra sütjük. Apróra tördeljük. Az újhagyma zöldjét vékony gyűrűkre vágjuk.
- A levest hagymagyűrűkkel és a baconnel megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 333
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7429
- Feltöltés dátuma: 2016. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom leves. A levest ízesíthetjük erős paprikával is. Ha van maradék levesben főtt csirkehúsunk, vágjuk kockára, majd a kukoricával és a tejszínnel együtt tegyük a levesbe.