r
Nosalty Logó

Krémes kekszes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
marzipan
Krémes kekszes kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

pudingos krém

citromos tejfölös krém

kakaós tejfölös krém

tészta

tetejére

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

pudingos krém

citromos tejfölös krém

kakaós tejfölös krém

tészta

tetejére

Összesen 2383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

pudingos krém

citromos tejfölös krém

kakaós tejfölös krém

tészta

tetejére

Összesen 194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2667.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 2383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

pudingos krém

citromos tejfölös krém

kakaós tejfölös krém

tészta

tetejére

Elkészítés

pudingos krém

  1. A vaníliás pudingport a tasakon leírtak szerint elkészítjük. Fél liter tejjel, és körülbelül 4 evőkanál cukorral. Ha kész, félretesszük, de ahogy hűlni kezd kevergessük, hogy krémes maradjon, mert még fel kell használnunk.
  2. Kétféle krémet készítünk a két doboz tejfölből. Mindegyikbe belekeverünk 2-2 evőkanál cukrot. Az egyik dobozhoz a citrom felének a levét, míg a másikhoz 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport adunk.
  3. Összeállítjuk a süteményünket. Egy 20x30-as tepsi aljára lerakunk egy réteg kemény háztartási kekszet. Ezután rákenjünk a kakaóporos tejfölt, egyenletesen eloszlatva. Erre kerül a puding fele, simára elkenve. Ezután még egy réteg keksz következik, majd a citromos krém, és a tetejére a maradék puding. Végül az egészet megszórjuk kb. 2 evőkanál cukrozatlan kakaóporral.
  4. Ezután az egész 10-12 órára mehet a hűtőbe. A tejfölös krémek és a puding kissé megdermednek, a keksz megpuhul. Nagyon finom, krémes, frissítő süteményt kapunk. Kockára szeleteljük, és tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 37232
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
marzipan 6 recept

Ez egy nagyon finom, könnyen elkészíthető krémes süti, ami meleg nyári napokra, és hideg téli estékre egyaránt megfelel. A krém rengeteg módon és ízben elkészíthető, jól variálható. Vendégvárónak sem utolsó! Még a sütőt sem kell bekapcsolni.

Hozzávalók

pudingos krém

citromos tejfölös krém

kakaós tejfölös krém

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...