r
Nosalty Logó

Krémes hagymaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Krémes hagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 66 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2740.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10960.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1502 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    8057 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 2050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát nagyon finom, apró kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban felhevítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, és szép üvegesre sütjük.
  3. Ha ez megvan, akkor megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd ráöntjük (apránként, kevergetve) az alaplevet, amivel néhány percig főzzük.
  4. Levesszük a tűzről, és botmixer segítségével leturmixoljuk.
  5. Visszatesszük a tűzre, megszórjuk kevés borssal, és felöntjük a tejszínnel.
  6. Hagyjuk egy kicsit forrni, hogy a tejszín elveszítse nyers ízét.
  7. Az utolsó pillanatban beleszórjuk a petrezselyemzöldet (hogy mutatósabb legyen a levesünk).
  8. A legfinomabb, ha a tányérunkba pirított kenyérkockát és reszelt sajtot szórunk, és erre szedjük rá a még forró levest. Így a sajt finoman a kenyérkockákra olvad.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 463
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 171
  • Össznézettség: 128189
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kb. 10 éve a szüleim egy középkori hangulatot idéző étteremben ünnepelték házassági évfordulójukat. Ott kostólták meg a francia hagymalevest, amit otthon is elkészítettek. Ez akkora kedvenc lett, hogy igen gyakran el kellett készíteni. Az évek során egy barátnőm és én folyamatosan újítottunk valamit ezen az isteni recepten. Ez a krémes, villám verzió lett az eredménye. Remélem másoknál is olyan sikere lesz, mint nálunk. Jó étvágyat.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...