Krémes finomság
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 37% Zsír
Tészta
-
25g finomliszt91 kcal
-
5g dió33 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2g tejföl4 kcal
Krém
-
34 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
8 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g tej45 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
6g tejcsokoládé32 kcal
-
20g növényi tejszín50 kcal
Összesen
613
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 37% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g dió327 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Krém
-
343 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g só0 kcal
-
800g tej448 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
60g tejcsokoládé321 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
Összesen
6130
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 37% Zsír
Tészta
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
2.5g dió16 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
7.4g margarin53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
1g tejföl2 kcal
Krém
-
4.4g vaníliás pudingpor17 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
4 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
0g só0 kcal
-
39.5g tej22 kcal
-
9.9g vaj71 kcal
-
3g tejcsokoládé16 kcal
-
9.9g növényi tejszín25 kcal
Összesen
303
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
613
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 83.4 g
Zsír
-
Összesen 418.3 g
-
Telített zsírsav 198 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3693.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1421 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1115 mg
-
Nátrium 801 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 501.5 g
-
Cukor 184 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 149.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2886 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 629 mg
-
Retinol - A vitamin: 2776 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1295 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 716 micro
Összesen
6130
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
5 dkg dió
-
6 dkg porcukor
-
15 dkg margarin
-
1 csipet só
-
1 kk sütőpor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 ek tejföl
Krém
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
3 csapott ek finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
8 dl tej
-
6 dkg tejcsokoládé
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe 45 percre.
- Pihentetés után vegyük a tésztát kétfelé, nyújtsuk 20x30 cm-es téglalappá, és sütőpapírral ellátott sütőlemezen, vagy vajazott, lisztezett tepsi hátán, 180 °C fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt süssük készre. Teljesen hűtsük ki.
- Az egyik tésztalapra fagylaltkanállal felváltva rakjuk a krém gombócokat, fedjük be a másik lappal, erre is felváltva kanalazzuk rá a maradék krémet, és díszítsük tejszínhabbal. Tegyük hűtőbe, és másnap szeleteljük.
Krém
- A pudingokat, a lisztet, a cukrokat, a sót, a tojássárgákat keverjük csomómentesre egy kevés tejjel, majd a maradék tejjel lassú tűzön állandó keveréssel főzzük sűrűre.
- Még forrón vegyük kétfelé a pudingot, és a felébe keverjük bele az apróra tördelt csokoládét. (Ezt addig keverjük, még teljesen el nem olvad a csokoládé.) Mindkét pudingot hagyjuk teljesen kihűlni, majd a vajat elosztva habosítsuk bele.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4976
- Feltöltés dátuma: 2016. április 17.
Ajánló
Ha fagylaltkanál nincs, akkor a csokoládés krémet simítsuk először a lapra, helyezzük rá a második lapot, kenjük rá a vaníliás krémet, és a tetejét tortadarával szórjuk le.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Katica
169 recept
Egyszerűen nem tudok hirtelen más nevet adni neki, mint Lenyűgöző krémes finomság. Egy külföldi oldalon leltem rá, és rögtön megfogott a fotó...nem beszélve a krémről. Ott Kinder bueno gasztronómiai kihívás volt a neve. Hát én maradnék most egyenlőre ennél a névnél.