r
Nosalty Logó

Krémes finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Krémes finomság
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    418.3 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3693.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1421 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.5 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2776 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1295 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 6130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe 45 percre.
  2. Pihentetés után vegyük a tésztát kétfelé, nyújtsuk 20x30 cm-es téglalappá, és sütőpapírral ellátott sütőlemezen, vagy vajazott, lisztezett tepsi hátán, 180 °C fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt süssük készre. Teljesen hűtsük ki.
  3. Az egyik tésztalapra fagylaltkanállal felváltva rakjuk a krém gombócokat, fedjük be a másik lappal, erre is felváltva kanalazzuk rá a maradék krémet, és díszítsük tejszínhabbal. Tegyük hűtőbe, és másnap szeleteljük.

Krém

  1. A pudingokat, a lisztet, a cukrokat, a sót, a tojássárgákat keverjük csomómentesre egy kevés tejjel, majd a maradék tejjel lassú tűzön állandó keveréssel főzzük sűrűre.
  2. Még forrón vegyük kétfelé a pudingot, és a felébe keverjük bele az apróra tördelt csokoládét. (Ezt addig keverjük, még teljesen el nem olvad a csokoládé.) Mindkét pudingot hagyjuk teljesen kihűlni, majd a vajat elosztva habosítsuk bele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4974
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 17.

Ajánló

Ha fagylaltkanál nincs, akkor a csokoládés krémet simítsuk először a lapra, helyezzük rá a második lapot, kenjük rá a vaníliás krémet, és a tetejét tortadarával szórjuk le.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen nem tudok hirtelen más nevet adni neki, mint Lenyűgöző krémes finomság. Egy külföldi oldalon leltem rá, és rögtön megfogott a fotó...nem beszélve a krémről. Ott Kinder bueno gasztronómiai kihívás volt a neve. Hát én maradnék most egyenlőre ennél a névnél.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...