r
Nosalty Logó

Krémes csirke keleti fűszerekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sirGalahad
Krémes csirke keleti fűszerekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1596 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11354 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 1596 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4012.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    22708 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 3189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1104 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben az olívaolajon mindkét felüket aranybarnára pirítjuk. Kivesszük, félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, majd jöhet rá az apróra vágott vöröshagyma, amit megdinsztelünk, aztán a tűzről félrehúzva jöhet bele a pirospaprika. Elkeverjük, megvárjuk, amíg a paprika kiadja magából az aromát, majd mehet vissza a tűzre, kicsit még kevergetjük, majd felöntjük az alaplével.
  3. Sózzuk, borsozzuk, aztán beletesszük az kockára vágott paradicsomot és a TV paprikát. Együtt főzzük, amíg egy jó sűrű alapot nem kapunk (aki szereti, nyugodtan tegyen bele fokhagymát is, szeletelve vagy passzírozva).
  4. Most fűszerezünk, mehet bele szépen sorban az összes fűszer és a babérlevél is. Kicsit piruljon az egész, aztán jöhet bele a sűrített paradicsom, majd a főzőtejszín, és a jól elkevert tejföl is. Hagyjuk egyet rottyanni, közben élvezzük a fűszerek illatát, de vigyázzunk, azért fel ne forrjon.
  5. A csirkecombokat egy kiolajozott tepsibe tesszük, aztán ráöntjük a serpenyő tartalmát, majd mehet be a sütőbe, ahol 180°C -on kb. egy óra alatt megsütjük, amíg szép puha nem lesz. Majd felkapcsoljuk a sütőt kb. 200°C -ra, hogy pár perc alatt szép kéreg piruljon rá.
  6. Jázmin rizzsel tálaljuk, jó étvággyal fogyasztjuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1116
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sirGalahad 10 recept

Ritkán kalandozok, és térek le a hagyományos ételek kikövezett útjáról, de ezúttal kivételt tettem, és nem bántam meg...  A TV-ben láttam anno valami hasonló receptet, ezt formáltam a saját szám íze szerint: igyekeztem a keleti fűszereket kiegyenlíteni némi magyaros hozzávalókkal. Köretnek jázmin rizst javaslok hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...