Krémes csirke keleti fűszerekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
sirGalahad
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
250g csirke alsócomb270 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
50g csirke alaplé4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
29 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
88g tejföl173 kcal
Összesen
1596
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0 kcal
-
100g csirke alaplé7 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
57 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
175g tejföl347 kcal
Összesen
3189
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
24.3g csirke felsőcomb46 kcal
-
24.3g csirke alsócomb26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
4.9g füstölt szalonna32 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
0 kcal
-
4.9g csirke alaplé0 kcal
-
4.9g paradicsom1 kcal
-
4.9g tv-paprika1 kcal
-
3.4g sűrített paradicsom3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0 kcal
-
9.7g főzőtejszín13 kcal
-
8.5g tejföl17 kcal
Összesen
156
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 130.4 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 494 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2006.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 884 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 602.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 670 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 11354 micro
-
Lut-zea 608 micro
Összesen
1596
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.1 g
Zsír
-
Összesen 260.7 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 988 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4012.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 533 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1768 mg
-
Nátrium 1277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1205.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 669 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 490 mg
-
Retinol - A vitamin: 549 micro
-
α-karotin 139 micro
-
β-karotin 1340 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 22708 micro
-
Lut-zea 1217 micro
Összesen
3189
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1104 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirke felsőcomb
-
4 db csirke alsócomb
-
1 csipet só
-
1 csipet fekete bors
-
4 ek olívaolaj
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 csipet fűszerpaprika
-
1 dl csirke alaplé
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 csipet fahéj
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
1 csipet római kömény
-
3 db babérlevél
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet koriander
-
1 csipet szegfűbors
-
200 ml főzőtejszín
Elkészítés
- A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben az olívaolajon mindkét felüket aranybarnára pirítjuk. Kivesszük, félretesszük.
- A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, majd jöhet rá az apróra vágott vöröshagyma, amit megdinsztelünk, aztán a tűzről félrehúzva jöhet bele a pirospaprika. Elkeverjük, megvárjuk, amíg a paprika kiadja magából az aromát, majd mehet vissza a tűzre, kicsit még kevergetjük, majd felöntjük az alaplével.
- Sózzuk, borsozzuk, aztán beletesszük az kockára vágott paradicsomot és a TV paprikát. Együtt főzzük, amíg egy jó sűrű alapot nem kapunk (aki szereti, nyugodtan tegyen bele fokhagymát is, szeletelve vagy passzírozva).
- Most fűszerezünk, mehet bele szépen sorban az összes fűszer és a babérlevél is. Kicsit piruljon az egész, aztán jöhet bele a sűrített paradicsom, majd a főzőtejszín, és a jól elkevert tejföl is. Hagyjuk egyet rottyanni, közben élvezzük a fűszerek illatát, de vigyázzunk, azért fel ne forrjon.
- A csirkecombokat egy kiolajozott tepsibe tesszük, aztán ráöntjük a serpenyő tartalmát, majd mehet be a sütőbe, ahol 180°C -on kb. egy óra alatt megsütjük, amíg szép puha nem lesz. Majd felkapcsoljuk a sütőt kb. 200°C -ra, hogy pár perc alatt szép kéreg piruljon rá.
- Jázmin rizzsel tálaljuk, jó étvággyal fogyasztjuk!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1123
- Feltöltés dátuma: 2014. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sirGalahad
10 recept
Ritkán kalandozok, és térek le a hagyományos ételek kikövezett útjáról, de ezúttal kivételt tettem, és nem bántam meg... A TV-ben láttam anno valami hasonló receptet, ezt formáltam a saját szám íze szerint: igyekeztem a keleti fűszereket kiegyenlíteni némi magyaros hozzávalókkal. Köretnek jázmin rizst javaslok hozzá.