r
Nosalty Logó

Krémes Bessy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bessy
Krémes Bessy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

krém

Összesen 299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

krém

Összesen 3579 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

krém

Összesen 142 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3623.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    1582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.9 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 3579 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Végül az egészet összekeverjük.
  2. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütöm. Amikor kivesszük a sütőből, deszkára borítjuk, és megvárjuk, hogy kihűljön.
  3. Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. 8 db tojásfehérjét 20 dkg porcukorral felverünk (nagyobb edénybe, amit majd később ráhelyezhetünk a tűzhelyre), közben egy másik edényben felteszünk 8 dl vizet forrni. A vaníliás pudingport elkeverjük a 10 dkg cukorral és a 2 dl vízzel, ha forr a víz, beleöntjük az elkevert pudingot, és gyors mozdulattal keverjük tovább. Hamar besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzhelyről, és még forrón hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéhez.
  4. Ezután visszahelyezzük a tűzhelyre, és még 1-2 percig melegítjük (alacsony hőfokon, vigyázni, le ne égjen). Amikor ezzel kész vagyunk, visszahelyezzük a kihűlt tésztát a tepsibe, és ráöntjük a pudingos krémet, és várunk, amíg teljesen kihűl.
  5. A habtejszínt felverjük, és a kihűlt krémre kenjük. Villával rácsozzuk, de reszelhetünk rá csokoládét is. (Ízlés szerint.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8391
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet a szomszédomtól kaptam, amit kicsit átvariáltam, mert mi szeretjük a habos sütiket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...