Krémes bacontekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nyúlszarvas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
291
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
3495
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
339
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 525.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
291
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.8 g
Zsír
-
Összesen 292 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 476 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6310.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 830 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 1142 mg
-
Nátrium 4135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 343.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 545 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 539 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
3495
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
339
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A leveles tésztát pár milliméter vastagságúra kinyújtjuk, nagyjából baconnyi szélességűre.
- A tejfölt, a krémsajtot, a ducibb gerezd fokhagymát, a sót (és esetleg pirospaprikát, borsot, vagy bármilyen más fűszert) kikeverjük, és vékonyan megkenjük vele a tészta belső felét.
- Erre sorban rápakoljuk a baconszeleteket.
- Hosszában feltekerjük a tésztát, és egy órára betesszük a hűtőbe (ha nagyon sietünk, kihagyhatjuk, csak kicsit nehezebb lesz bánni vele).
- Ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk a tekercsből, elfektetjük őket, a tetejüket megszórjuk sajttal, és kisütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1562
- Feltöltés dátuma: 2015. december 06.
Ajánló
Bulikra, vendégvárásra a legalkalmasabb, de pár pillanat elfogy egy vasárnapi ebéd után is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nyúlszarvas
10 recept
Szüleim gyakran készítettek partykra leveles tésztába tekert virslis batyukat - ezeknek mindig nagy sikere volt a vendégeknél. Egyszer viszont valamit elszámoltak, a virsli már rég elfogyott, de tészta még volt bőven, és azt bizony fel is kellett használniuk. Gyorsan kikaptak a hűtőből egy csomag szeletelt bacont, és azzal helyettesítették a virslit - ez még népszerűbb falattá vált. Párommal pedig tovább kísérleteztünk a családi "hagyományon" - büszkén mondhatom, hogy most már ez a sztár a partyfalatok között:)