r
Nosalty Logó

Krémes bacontekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nyúlszarvas
Krémes bacontekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3495 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 291 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    292 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6310.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1142 mg
  • Nátrium
    4135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 3495 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát pár milliméter vastagságúra kinyújtjuk, nagyjából baconnyi szélességűre.
  2. A tejfölt, a krémsajtot, a ducibb gerezd fokhagymát, a sót (és esetleg pirospaprikát, borsot, vagy bármilyen más fűszert) kikeverjük, és vékonyan megkenjük vele a tészta belső felét.
  3. Erre sorban rápakoljuk a baconszeleteket.
  4. Hosszában feltekerjük a tésztát, és egy órára betesszük a hűtőbe (ha nagyon sietünk, kihagyhatjuk, csak kicsit nehezebb lesz bánni vele).
  5. Ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk a tekercsből, elfektetjük őket, a tetejüket megszórjuk sajttal, és kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1562
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 06.

Ajánló

Bulikra, vendégvárásra a legalkalmasabb, de pár pillanat elfogy egy vasárnapi ebéd után is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nyúlszarvas 10 recept

Szüleim gyakran készítettek partykra leveles tésztába tekert virslis batyukat - ezeknek mindig nagy sikere volt a vendégeknél. Egyszer viszont valamit elszámoltak, a virsli már rég elfogyott, de tészta még volt bőven, és azt bizony fel is kellett használniuk. Gyorsan kikaptak a hűtőből egy csomag szeletelt bacont, és azzal helyettesítették a virslit - ez még népszerűbb falattá vált. Párommal pedig tovább kísérleteztünk a családi "hagyományon" - büszkén mondhatom, hogy most már ez a sztár a partyfalatok között:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...