Kövesztett császárszalonna (Házi abált szalonna 2.)
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
100g császárszalonna393 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
399
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
400g császárszalonna1572 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1596
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
95.7g császárszalonna376 kcal
-
4.3g fokhagyma6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
382
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 973.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
399
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 148.6 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3894.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 689 mg
-
Nátrium 3007 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 196.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1596
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 719 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
382
kcal
Hozzávalók
-
6 gerezd fokhagyma
-
6 szem bors
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A húst megmossuk, és pofás darabokra vágjuk.
- Szinte "gyertyalángon", hideg vízben feltesszük főzni. (Én nem takarékon főzöm, hanem elzárom a gáz lángját, amíg már csak pislákol.)
- Sózzuk, fűszerezzük, és kb. 4-6 órán keresztül hagyjuk vajpuhára főni.
- Kivesszük a főzőléből, tányérra tesszük, majd megszórjuk pirospaprikával.
- Egy éjszaka alatt hagyjuk a hűtőszekrényben "kifagyni", majd nagyon vékon szeletekre vágva, lilahagymával, paradicsommal és szigorúan fehér kenyérrel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 33
- 7 napos nézettség: 160
- Össznézettség: 70001
- Feltöltés dátuma: 2010. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
A kövesztés vagy más szóval abálás egy olyan konyhatechnológiai eljárás, amikor (általában) a húsfélét lassú tűzön, forráspont alatt, nagyon hosszú ideig főzzük. Elsősorban a sertés házi feldolgozása során alkalmazott módszer: a különböző belsőségeket, fejhúst, nyesedék szalonnát abálással készítik elő a további feldolgozásra (véres-, és májas hurka, préshurka), de a nyers hurkaféléket is az abalében főzik készre. Emellett természetesen mást is érdemes köveszteni. Például a liba-, vagy kacsacomb, a marhanyelv különösen porhanyós és ízletes lesz, ha így készítjük el. Ugyancsak szóba jöhetnek különböző zöldségfélék is.