Kovászosuborka-leves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g kovászos uborka19 kcal
-
0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
27g zsemle74 kcal
Összesen
134
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g kovászos uborka75 kcal
-
300g kovászosuborka-lé0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
7g kapor3 kcal
-
108g zsemle295 kcal
Összesen
531
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
50.3g kovászos uborka8 kcal
-
30.2g kovászosuborka-lé0 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
0.7g kapor0 kcal
-
10.9g zsemle30 kcal
Összesen
54
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 145.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
134
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1434 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 580.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 131 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
531
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg kovászos uborka
-
3 dl kovászosuborka-lé
-
4 ek tejföl
-
1 szál kapor
Elkészítés
- A kovászos uborkákat egy kevés lével együtt leturmixoljuk, amíg krémes állagot nem kapunk.
- Ezután hozzákanalazzuk a tejfölt, és lassan felöntjük a maradék lével.
- Alaposan összedolgozzuk a turmix segítségével.
- Fagyasztóban fél órát, vagy hűtőben másfél-két órát állni hagyjuk. Eközben elkészítjük a levesbetétként szolgáló pirított zsemlét.
- A zsemléket kis kockákra vágjuk, sütőpapírra tesszük, majd 220 fokon, légkeveréses sütőben aranybarnára pirítjuk.
- Felaprítjuk a kaprot, a hideg leveshez szórjuk a zsemlekockákkal, és a hőségben jóízűen elfogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1392
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.
Ajánló
A megmaradt zsemlekockák tárolására kiváló maga a sütőpapír. Kis batyut hajtogatok belőle, majd egy befőttes gumival vagy szalaggal átkötöm, így teszem el a kenyeres ládába/fiókba/szekrénybe/dobozba (kinek mi van otthon). Ha vendégek érkeznek, csak kibontom a szalagot, és papírban teszem ki az asztalra. Rusztikus, de kellemes látványt nyújt, és újra fel tudtam használni a sütőpapírt is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nemrég találkoztam egy étteremben ezzel a levessel. Találtam is hozzá receptet, azonban mivel az egyszerűséget tartom az egyik legfontosabbnak a konyhámban, úgymond lebutítottam a tejszínes, mascarponés fokhagymachipses változatokhoz képest. Egy jó alaplevest aztán később bármivel megbolondíthatunk. Ez pedig az!