Kovászos uborka télire - tartósítószer nélkül
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5011.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 4365 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 3026.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 437 micro
-
β-crypt 252 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5011.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 4365 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 3026.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 437 micro
-
β-crypt 252 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 96 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Berakodjuk az üvegbe az uborkákat (NEMvágjuk le a végét, és NEM szurkáljuk meg).
- A megpucolt fokhagymát, tormát és kaprot az ubi tetejére rakjuk.
- Kimérünk 2 liter vizet, felforraljuk. Amikor felforrt, belerakunk 2 enyhén púpozott evőkanál sót.
- Ha a víz langyosra hűlt, rátöltjük az ubira, hogy ellepje a kaporral együtt.
- Légmentesen lezárjuk az üveget, amennyiben befőttes üveggel dolgozunk, lezárás után állítsuk az üvegeket fejjel lefelé legalább 2-3 napra, de akár 1 hétre is lehet. A lényeg, hogy így kiderül, hogy jól zár-e a kupakunk.
- Amennyiben 5 literes ásványvizes üveggel dolgozunk, nem kell fejre fordítani, ezek tökéletesen zárnak, álltalában.
- Kb. 2-3 hét múlva meg fog zavarosodni (a képen látható kb 1 hónapos), és leüllepszik. Ha ilyen, akkor jó. NEM romlott meg!
- Felnyitásnál vigyázzunk, mert az üvegben túlnyomás uralkodik :). Literes üvegnél csak szisszenni fog egyet, az 5 literes üvegnél nagyon óvatosan nyissuk ki (mintha felrázott kólával lenne dolgunk), össze-vissza spriccelhet mindent és mindenkit.
- Felnyitás után saját levében még vagy 2 hétig eltartható. Jó étvágyat!
- Tárolás
- Nem kell napra tenni röktön mehet a polcra.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 401
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 225074
- Feltöltés dátuma: 2011. október 16.
Ajánló
Sültekhez, szendvicsekhez, aki szereti, akár magában is nagyon finom, leve iható, fűszerezése (fokhagyma,kapor,...) ehető. A felnyitott üvegből a kaprot felhasználhatjuk kaporszósz készítéséhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Lengyelországban élek, és itt tanultam ezt a féle kovi ubit. Kicsit más az íze, de nagyon finom. A legjobb benne, hogy eláll akár évekig. Nemrég nyitottunk ki egy 5 literes ásványvizes üvegeset, ami most volt pont 1 éves. És nagyon finom volt. 2-3 hét után már ehető, de még a közepe nyers kicsit. 1 hónap után már teljesen jó, de még érezni rajta, hogy friss ... kb. 3 hónap után már tökéletes... természetesen én nem tudom kivárni ezt az időt, szóval már 2 hét után eszegetem meg :). Azt nem írtam, de gondolom egyértelmű, ha nagyobb az üveg, akkor mindenből több kell. Az eredeti recept szerint forralni, majd hűteni kell a vizet.... én rendes csapvízzel csinálom forralás nélkül, és a Kősó helyett is tengerisót használok. különbséget nem tapasztaltam. A hozzávalókhoz lehet hozzátenni, DE ELVENNI NEM. Lehet még hozzáadni pl. meggyfalevelet, szőlőlevelet, babérlevelet, mustármagot, szegfűborsot. Ízlés szerint. Ha valaki elakad, kérdezzetek bátran.