r
Nosalty Logó

Kovászos hot-dog kifli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lousha
Kovászos hot-dog kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2546 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8682.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    5702 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 2546 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este vegyük ki a kovászt a hűtőből, és lehetőleg olyan időpontban etessük meg, hogy addigra legyen legaktívabb, amikor sütnénk.
  2. Másnap az összes lisztet, a zabpelyhet és a sikért az összes folyadékkal jól keverjük el, és hagyjuk állni egy órát.
  3. Kis adagokban adjuk a kovászt a lisztes keverékhez, jól dolgozzuk őket össze, majd hagyjuk a tésztát pihenni 10 percig.
  4. Alaposan dagasszuk ki a tésztát, majd újra pihentessük tíz percet.
  5. Adjuk hozzá a sót és az aszkorbinsavat, ismét dagasszuk át, formázzuk gombóccá, ismét pihentessük tíz percet.
  6. Liszttel körbehintve (rizsliszt a legjobb) tegyük kelesztőtálba, és letakarva hagyjuk meleg helyen duplájára nőni 1-2 óra alatt.
  7. Enyhén lisztezett deszkát finoman lapogassuk ki a tésztát, majd az egyik oldalát hajtsuk középre, nyomogassuk le, és ismételjük meg a többi oldallal is. Ezután kelesszük újabb fél órát, majd még kétszer hajtogassuk ugyanígy. A harmadik után lapítsuk ki újra, és vágjuk 4, 6 vagy 8 darabra attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk. (8 darabból kifejezetten kicsik lesznek, vékony kis virslikhez ideálisak. A hagyományos virslihez a 6 db az ideális.)
  8. Formázzunk a darabokból gombócokat, letakarva pihentessük őket 10 percig, majd lisztezett deszkán nyújtsuk őket oválisra, kimondottan vékonyra.
  9. Tekerjük a tésztadarabokat olajozott formára. Én papírtörlő gurigáját görgettem kisebb hengerré, majd ezt több rétegben bevontam alufóliával. A kiflik végeit csípjük össze, és egyengessük el szép kerek formára, a tekerés végét pedig enyhén bevizezve nyomjuk rá a többi tésztarétegre, különben sütés közben leválhat, felkunkorodhat.
  10. Helyezzük a kész kifliket tepsire, és letakarva kelesszük őket további fél-egy órát. Ez alatt melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és helyezzünk az aljába egy üres edényt.
  11. Spricceljük le a megkelt kifliket vízzel, szórjuk meg őket szezámmaggal, amit enyhén bele is nyomkodhatunk a tésztába, majd spricceljük le őket újra. Öntsünk vizet a sütő aljában lévő edénybe, és toljuk a tepsit a sütőbe.
  12. 15 perc után vegyük lejjebb a hőfokot, 180 fokra, majd folytassuk a sütést még 15-25 percig, amíg szép színt nem kapnak a kiflik. Amikor már majdnem készek, húzzuk ki belőlük a formákat, hogy a belsejük is biztosan megsüljön. Ha nagyon összenőnének, a sütés vége felé fordítsuk őket az oldalukra, hogy ott is kellően érje őket a hő.
  13. Ha készen vannak, szedjük őket rácsra, és spricceljük le őket alaposan vízzel. 10 perc után takarjuk le őket konyharuhával, míg teljesen ki nem hűlnek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40*30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1169
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak hogy ne kelljen kifúrni a kifliket...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...