Kovászos hot-dog kifli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lousha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 11% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
19g kovász34 kcal
-
74 kcal
-
41g kenyérliszt bl80147 kcal
-
9g zabpehely36 kcal
-
3g sikér9 kcal
-
20g író8 kcal
-
16g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
Összesen
319
kcal
- 11% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
150g kovász273 kcal
-
592 kcal
-
325g kenyérliszt bl801173 kcal
-
75g zabpehely284 kcal
-
20g sikér74 kcal
-
160g író64 kcal
-
130g víz0 kcal
-
14g só0 kcal
-
1g aszkorbinsav0 kcal
-
15g szezámmag86 kcal
Összesen
2546
kcal
- 11% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14.1g kovász26 kcal
-
56 kcal
-
30.5g kenyérliszt bl80110 kcal
-
7g zabpehely27 kcal
-
1.9g sikér7 kcal
-
15g író6 kcal
-
12.2g víz0 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
0.1g aszkorbinsav0 kcal
-
1.4g szezámmag8 kcal
Összesen
240
kcal
- 11% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1085.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 713 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
319
kcal
- 11% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.8 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8682.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 513 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 516 mg
-
Foszfor 1694 mg
-
Nátrium 5702 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 480.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 354.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 701 micro
Összesen
2546
kcal
- 11% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 535 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
-
325 g kenyérliszt bl80
-
20 g sikér
-
160 ml író
-
130 g víz
-
14 g só
-
1 g aszkorbinsav
-
15 g szezámmag
Elkészítés
- Előző este vegyük ki a kovászt a hűtőből, és lehetőleg olyan időpontban etessük meg, hogy addigra legyen legaktívabb, amikor sütnénk.
- Másnap az összes lisztet, a zabpelyhet és a sikért az összes folyadékkal jól keverjük el, és hagyjuk állni egy órát.
- Kis adagokban adjuk a kovászt a lisztes keverékhez, jól dolgozzuk őket össze, majd hagyjuk a tésztát pihenni 10 percig.
- Alaposan dagasszuk ki a tésztát, majd újra pihentessük tíz percet.
- Adjuk hozzá a sót és az aszkorbinsavat, ismét dagasszuk át, formázzuk gombóccá, ismét pihentessük tíz percet.
- Liszttel körbehintve (rizsliszt a legjobb) tegyük kelesztőtálba, és letakarva hagyjuk meleg helyen duplájára nőni 1-2 óra alatt.
- Enyhén lisztezett deszkát finoman lapogassuk ki a tésztát, majd az egyik oldalát hajtsuk középre, nyomogassuk le, és ismételjük meg a többi oldallal is. Ezután kelesszük újabb fél órát, majd még kétszer hajtogassuk ugyanígy. A harmadik után lapítsuk ki újra, és vágjuk 4, 6 vagy 8 darabra attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk. (8 darabból kifejezetten kicsik lesznek, vékony kis virslikhez ideálisak. A hagyományos virslihez a 6 db az ideális.)
- Formázzunk a darabokból gombócokat, letakarva pihentessük őket 10 percig, majd lisztezett deszkán nyújtsuk őket oválisra, kimondottan vékonyra.
- Tekerjük a tésztadarabokat olajozott formára. Én papírtörlő gurigáját görgettem kisebb hengerré, majd ezt több rétegben bevontam alufóliával. A kiflik végeit csípjük össze, és egyengessük el szép kerek formára, a tekerés végét pedig enyhén bevizezve nyomjuk rá a többi tésztarétegre, különben sütés közben leválhat, felkunkorodhat.
- Helyezzük a kész kifliket tepsire, és letakarva kelesszük őket további fél-egy órát. Ez alatt melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és helyezzünk az aljába egy üres edényt.
- Spricceljük le a megkelt kifliket vízzel, szórjuk meg őket szezámmaggal, amit enyhén bele is nyomkodhatunk a tésztába, majd spricceljük le őket újra. Öntsünk vizet a sütő aljában lévő edénybe, és toljuk a tepsit a sütőbe.
- 15 perc után vegyük lejjebb a hőfokot, 180 fokra, majd folytassuk a sütést még 15-25 percig, amíg szép színt nem kapnak a kiflik. Amikor már majdnem készek, húzzuk ki belőlük a formákat, hogy a belsejük is biztosan megsüljön. Ha nagyon összenőnének, a sütés vége felé fordítsuk őket az oldalukra, hogy ott is kellően érje őket a hő.
- Ha készen vannak, szedjük őket rácsra, és spricceljük le őket alaposan vízzel. 10 perc után takarjuk le őket konyharuhával, míg teljesen ki nem hűlnek.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40*30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1169
- Feltöltés dátuma: 2016. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lousha
63 recept
Csak hogy ne kelljen kifúrni a kifliket...