r
Nosalty Logó

Kovászolt káposzta és uborka

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Kovászolt káposzta és uborka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 24 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 85 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7130.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    4847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    622 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1075 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    897 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    504 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 673 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 24 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát alaposan megmossuk, hosszában bevágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, negyedeljük, és vékonyan felszeleteljük.
  2. A kapor felét letesszük egy 5 literes üveg aljára. Erre rakjuk a káposztát az üveg feléig, jól lenyomkodjuk, ezután az uborkát is elhelyezzük benne.
  3. Ezután feltöltjük hideg vízzel, amit egy edénybe visszaöntünk. Megmérjük, és literenként 1 ek sót adunk hozzá, majd felforraljuk.
  4. Ha lehűlt, visszaöntjük az üvegbe. Rápakoljuk a kapor másik felét, a szelet kenyeret, és kitesszük a napra.
  5. Ha estére nagyon lehűl a levegő, hozzuk be. Az uborka 3 nap alatt megérik, a káposztának 5 nap kell. Ha az uborka jó, leszedjük, lemossuk, és lezárt tartóban hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy. 5 nap után a káposztát leszűrjük a levétől, és ezt is hűtőben tároljuk a felhasználásig.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19266
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 20.

Ajánló

Az üvegbe az uborkát felülre tegyük, mert ez készül el hamarabb. A káposzta hasonlóképpen használható, mint a savanyú káposzta. A leve is többféle ételhez felhasználható.

Receptkategóriák

Kovászolt káposzta és uborka
Ligeti Károly 129 recept

Uborkát kovászoltam már sokszor, káposztát csak otthon ettem, az anyukám csinálta. Gondoltam, én is kipróbálom, együtt elkészítem, így lesz uborka is, meg káposzta is, pár nap eltéréssel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...