Kovászolt káposzta és uborka
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
673
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 891.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 606 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 277.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7130.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 1091 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 4847 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2216.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 804 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 622 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1075 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 897 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 504 micro
-
β-karotin 946 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 609 micro
Összesen
673
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az uborkát alaposan megmossuk, hosszában bevágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, negyedeljük, és vékonyan felszeleteljük.
- A kapor felét letesszük egy 5 literes üveg aljára. Erre rakjuk a káposztát az üveg feléig, jól lenyomkodjuk, ezután az uborkát is elhelyezzük benne.
- Ezután feltöltjük hideg vízzel, amit egy edénybe visszaöntünk. Megmérjük, és literenként 1 ek sót adunk hozzá, majd felforraljuk.
- Ha lehűlt, visszaöntjük az üvegbe. Rápakoljuk a kapor másik felét, a szelet kenyeret, és kitesszük a napra.
- Ha estére nagyon lehűl a levegő, hozzuk be. Az uborka 3 nap alatt megérik, a káposztának 5 nap kell. Ha az uborka jó, leszedjük, lemossuk, és lezárt tartóban hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy. 5 nap után a káposztát leszűrjük a levétől, és ezt is hűtőben tároljuk a felhasználásig.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19266
- Feltöltés dátuma: 2014. július 20.
Ajánló
Az üvegbe az uborkát felülre tegyük, mert ez készül el hamarabb. A káposzta hasonlóképpen használható, mint a savanyú káposzta. A leve is többféle ételhez felhasználható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Uborkát kovászoltam már sokszor, káposztát csak otthon ettem, az anyukám csinálta. Gondoltam, én is kipróbálom, együtt elkészítem, így lesz uborka is, meg káposzta is, pár nap eltéréssel.