r
Nosalty Logó

Koszos krémes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
toroltfelhasznalo-199615
Koszos krémes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

782
Kalória
21.2g
Fehérje
101.1g
Szénhidrátok
30.8g
Zsír
52.1g
Víz
240.1g
Koleszterin
1.6g
Rost
50.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4733.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    2155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.7 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    1153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1975 micro
Összesen 4696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  2. A szobahőmérsékletű tésztát picit kinyújtjuk, a tepsire tesszük, ha szükséges, levágunk belőle és villával megszurkáljuk. Az előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Először az egyiket, majd a másikat.
  3. Óvatosan csúsztassuk egy sima, egyenes felületre, amikor elkészült, hogy ne törjön meg.
  4. A tojásokat szétválasztjuk.
  5. Egy fazékba vizet öntünk és felforraljuk. Egy másik edényben, vízgőz felett a tojásfehérjét egy fél evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Amikor szép fényes és kemény, akkor a fazék alatt elzárjuk a tűzhelyet, és a habot az edény fölött hagyjuk.
  6. A tejet fellangyosítjuk, és beletesszük a tojássárgáját, cukrot, vanília kikapart belsejét és a réteslisztet. Alaposan elkeverjük, majd kis felületen, kis lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, de nem főzzük fel.
  7. A tejes, sűrű masszához óvatosan hozzáadjuk a fehérjéket. Beleforgatjuk, igyekszünk nem összetörni.
  8. Az egyik kész lapot kinevezzük a krémes aljának. Erre ráöntjük a krémet.
  9. A másik kész lapot felkockázzuk, ez lesz a teteje. A négyzeteket szorosan egymás mellé helyezzük.
  10. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, majd tálalás előtt porcukorral megszórjuk és vizes késsel szeleteljük.
  11. +1 tipp: Ha a tésztából még nyersen levágtunk, akkor azt ne dobjuk ki! Csomagolhatunk bele mozzarella golyókat, vagy csak reszelt sajttal szórjuk meg, és 20 percre dobjuk be a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hónapokig rágta a fülem a párom a krémesért. Féltem tőle. Nem tudom, miért. Talán azért, mert igazit akartam, instant krémpor és puding nélkül. Ahogyan régen csinálták. Nem is volt olyan nehéz. Oh, és igen! Miért is koszos a krémesem? Mert a kikapart vanília és a tojássárgája hatására nem lesz makulátlanul fehér.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Gréti-szelet - citromos krémes

Nosalty szerkesztőségi tagként én is megalkottam a saját sütiszeletem. Imádom a citromot és az összes citrusfélét, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni valamilyen savanykás ízvilágú ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!