r
Nosalty Logó

Kosher narancs cake

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Oli(E)va
Kosher narancs cake
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4199.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    762 mg
  • Foszfor
    1857 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    1031 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    687 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2198 micro
Összesen 3126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jól súroljuk le a narancsokat, majd egy kis lábosban annyi vízben, ami ellepi, főzzük 2 órán át (ha van mikrónk, egy zárt dobozban a legfelső fokozaton 8 percig mikrózzuk, néhány perc után átfordítva).
  2. Ha megfőttek a narancsok, hűlni hagyjuk őket, a levét kiöntjük, aztán a narancsokat kettévágva kiszedjük a magokat.
  3. Egy nagyobb keverőtálban a darált mandulát összekeverjük a cukorral és a sütőporral.
  4. A mixerben összeturmixoljuk a narancsokat a tojásokkal, és ha már egynemű, krémes, hozzáadjuk a száraz anyagokhoz.
  5. Egy kerek tortaformát kibélelünk vizezett sütőpapírral.
  6. Előmelegített sütőben, 175 fokon sütjük 1 órán keresztül, a formában hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7673
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 28.

Ajánló

Ha a tojásokat érett banánnal helyettesítjük, a vegán életstílusba is beillik. Délutánra ajánlom, egy finom presszókávéhoz :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A Judafestre kerestem recepteket, és mivel a közel-keleti konyha nagyon közel áll a ciprusi ízvilághoz, és a süti elkészítése nagyon egyszerű volt, erre a receptre esett a választásom. A süti íze nem foglalható szavakba... puha, édes, nagyon narancsos, és mivel tej, liszt nincs benne, az állaga nedves és pillekönnyű. Semmiféle zsiradék nem kell bele, és természetesen glutén-, s laktózmentes. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...