Kosher narancs cake
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
521
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
3126
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 699.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 121.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 114 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
521
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.3 g
Zsír
-
Összesen 159.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4199.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 983 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 762 mg
-
Foszfor 1857 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365.6 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 726.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 527 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 63 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 430 micro
-
Kolin: 1031 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 414 micro
-
β-crypt 687 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2198 micro
Összesen
3126
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
195
kcal
Elkészítés
- Jól súroljuk le a narancsokat, majd egy kis lábosban annyi vízben, ami ellepi, főzzük 2 órán át (ha van mikrónk, egy zárt dobozban a legfelső fokozaton 8 percig mikrózzuk, néhány perc után átfordítva).
- Ha megfőttek a narancsok, hűlni hagyjuk őket, a levét kiöntjük, aztán a narancsokat kettévágva kiszedjük a magokat.
- Egy nagyobb keverőtálban a darált mandulát összekeverjük a cukorral és a sütőporral.
- A mixerben összeturmixoljuk a narancsokat a tojásokkal, és ha már egynemű, krémes, hozzáadjuk a száraz anyagokhoz.
- Egy kerek tortaformát kibélelünk vizezett sütőpapírral.
- Előmelegített sütőben, 175 fokon sütjük 1 órán keresztül, a formában hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 7645
- Feltöltés dátuma: 2013. május 28.
Ajánló
Ha a tojásokat érett banánnal helyettesítjük, a vegán életstílusba is beillik. Délutánra ajánlom, egy finom presszókávéhoz :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Oli(E)va
85 recept
A Judafestre kerestem recepteket, és mivel a közel-keleti konyha nagyon közel áll a ciprusi ízvilághoz, és a süti elkészítése nagyon egyszerű volt, erre a receptre esett a választásom. A süti íze nem foglalható szavakba... puha, édes, nagyon narancsos, és mivel tej, liszt nincs benne, az állaga nedves és pillekönnyű. Semmiféle zsiradék nem kell bele, és természetesen glutén-, s laktózmentes.