r
Nosalty Logó

Kosárkák vaníliás krémmel, eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szarvasné Marcsi
Kosárkák vaníliás krémmel, eperrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 2821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 2821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit: a lisztet, a vajat, a porcukort, a tojást, a fél citromhéjat. (Én hűtőbe raktam pihentetni kb. 1/2-1 órára.)
  2. Ez idő alatt előkészítjük a kosárkaformákat, amit vékonyan kivajazzunk, kilisztezünk, tepsire rakjuk őket.
  3. A hűtőből kivett tésztát a kosárkaformákba nyomkodjuk.
  4. Előmelegített sütőbe rakjuk, és megsütjük. A színe olyan, mint a hagyományos kosárkáé. Ha kisültek, hűlni hagyjuk, majd kiszedjük őket a formából, és tányérra rakjuk.
  5. Elkészítjük a krémet: a pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. Ha már langyos, robotgéppel hozzákeverjük a vajat, amitől nagyon szép selymes krémet kapunk.
  6. Megtisztítjuk az epret, majd 4 részbe vágjuk őket.
  7. Megtöltjük a kosárkákat a krémmel, és díszítjük eperrel ízlés szerint.
  8. Hűtőbe rakjuk tálalásig, így a tészta is pulul egy picit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9076
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 03.

Ajánló

Ebéd után desszertként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szarvasné Marcsi 12 recept

A hétvégén készítettem el először, de nagy sikere volt. Egy nagyon egyszerű és finom édesség. Próbáljátok ki bátran :)! Kb. 18 db jön ki ebből a tésztamennyiségből.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...