r
Nosalty Logó

Körtével sült csirkemell kéksajt mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Körtével sült csirkemell kéksajt mártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A tetejére

A díszítéshez

591
Kalória
24.8g
Fehérje
46.3g
Szénhidrátok
35.3g
Zsír
253.8g
Víz
127.1g
Koleszterin
7.1g
Rost
20.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 2367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5159.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    2392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1015.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 2367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk,elősütjük, majd egy hőálló tálba vagy tepsibe helyezzük a szeleteket.
  2. A körtéket 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk (nem szükséges kimagozni), majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük mindkét oldalukat, amiben a húst is elősütöttük.
  3. A meggrillezett körteszeleteket ráhelyezzük a húsokra (én nem szoktam köztük helyet hagyni, szépen befedik az összes húst).
  4. Elkészítjük a mártást. Világos rántást készítünk:felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, majd kis lángon folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztet. Ha besűrűsödött, apránként felengedjük a tejjel, majd belemorzsolunk 50 g kéksajtot. Addig kevergetjük, míg egy enyhén sűrű, picit folyós keveréket nem kapunk. (Ha több mártást szeretnénk, akkor nyugodtan önthetünk hozzá még tejet, de itt is figyeljünk a megfelelő állag elérésére.)
  5. A kész mártást ráöntjük a körték tetejére.
  6. Extra lépésként készíthetünk egy"utolsó réteget" krumplipüréből. Ezzel akár az egész mártásos réteget befedhetjük, de körbe is halmozhatjuk az edény szélén (ahogy a képen is látszik).
  7. A legfelső rétegre vagy rászeljük vagy rámorzsoljuk a megmaradt 100 g kéksajtot.
  8. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a püré a tetején elkezd barnulni (püré nélkül nagyjából 25-35 perc).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A főiskola 2. félévében ételkészítés órán ez volt az egyik étel, amit el kellett készítenünk. Isteni finom, ez volt az eső étel, amit a testvéreim gyerekei közül mindegyiknek ízlett (a kéksajt ellenére is).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!