r
Nosalty Logó

Körtés zellerpüré sütőpapírban sült (en papillote) lazaccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
zsoltfood
Körtés zellerpüré sütőpapírban sült (en papillote) lazaccal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Köret

Lazac

477
Kalória
38.5g
Fehérje
39.6g
Szénhidrátok
19.4g
Zsír
412.3g
Víz
108.4g
Koleszterin
7.4g
Rost
16g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Köret

Lazac

Összesen 477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Köret

Lazac

Összesen 1429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Köret

Lazac

Összesen 80 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    726 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3534.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    2177 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

Köret

  1. A krumplit és a zellert megpucoljuk, felkockázzuk és forrásban lévő sós vízbe tesszük. Körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott körtét, és további néhány percig főzzük.
  2. Leszűrjük (egy kis pohár főzővizet félreteszünk), krumplinyomóval pépesre törjük, majd a vajjal, fűszerekkel és annyi tejszínnel, amennyit felvesz - tehát számunkra megfelelő állagú lesz - kikeverjük. Ezután ha szükséges botmixerrel pépesíthetjük és amennyiben szükséges még tehetünk hozzá a főzővízből.

Lazac

  1. Közben elkészítjük a lazacot is. A lazacfiléket megszabadítjuk a bőrüktől (ha van rajta), és egy csipesz segítségével kihúzogatjuk a szálkáit. Hosszú vékony szálkák lehetnek még benne, de könnyen eltávolítható és utána teljesen szálkamentes lesz a hal.
  2. A sütőpapírból kör alakú darabokat vágunk, és félbe hajtjuk őket, egy szilikon ecset segítségével megkenjük olívaolajjal, majd a hajtás mellé fektetjük a lazac szeletet, melynek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd néhány citromkarikát teszünk a tetejére.
  3. A papírtasakot körbehajtogatva szorosan lezárjuk. A 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük (a hal vastagságától függően).
  4. A halat látványosan papírostul is tálalhatjuk tálaljuk, így mindenki magának bontja ki, nem vesznek kárba az értékes zamatanyagok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!