r
Nosalty Logó

Körtés zellerpüré sütőpapírban sült (en papillote) lazaccal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
zsoltfood
Körtés zellerpüré sütőpapírban sült (en papillote) lazaccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Köret

Lazac

Összesen 477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Köret

Lazac

Összesen 1429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Köret

Lazac

Összesen 80 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    726 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3534.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    2177 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Köret

Lazac

Elkészítés

Köret

  1. A krumplit és a zellert megpucoljuk, felkockázzuk és forrásban lévő sós vízbe tesszük. Körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott körtét, és további néhány percig főzzük.
  2. Leszűrjük (egy kis pohár főzővizet félreteszünk), krumplinyomóval pépesre törjük, majd a vajjal, fűszerekkel és annyi tejszínnel, amennyit felvesz - tehát számunkra megfelelő állagú lesz - kikeverjük. Ezután ha szükséges botmixerrel pépesíthetjük és amennyiben szükséges még tehetünk hozzá a főzővízből.

Lazac

  1. Közben elkészítjük a lazacot is. A lazacfiléket megszabadítjuk a bőrüktől (ha van rajta), és egy csipesz segítségével kihúzogatjuk a szálkáit. Hosszú vékony szálkák lehetnek még benne, de könnyen eltávolítható és utána teljesen szálkamentes lesz a hal.
  2. A sütőpapírból kör alakú darabokat vágunk, és félbe hajtjuk őket, egy szilikon ecset segítségével megkenjük olívaolajjal, majd a hajtás mellé fektetjük a lazac szeletet, melynek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd néhány citromkarikát teszünk a tetejére.
  3. A papírtasakot körbehajtogatva szorosan lezárjuk. A 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük (a hal vastagságától függően).
  4. A halat látványosan papírostul is tálalhatjuk tálaljuk, így mindenki magának bontja ki, nem vesznek kárba az értékes zamatanyagok.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 357
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Körtés zellerpüré sütőpapírban sült (en papillote) lazaccal
zsoltfood 1 recept

Hozzávalók

Köret

Lazac

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...