Körtés zellerpüré sütőpapírban sült (en papillote) lazaccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
zsoltfood
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Köret
-
50g burgonya29 kcal
-
133g zeller48 kcal
-
133g körte68 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Lazac
Összesen
477
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1178.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 641 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 412.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 726 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
477
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.6 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3534.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 1924 mg
-
Nátrium 795 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.9 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1237 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 2177 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 458 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
1429
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Köret
- A krumplit és a zellert megpucoljuk, felkockázzuk és forrásban lévő sós vízbe tesszük. Körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott körtét, és további néhány percig főzzük.
- Leszűrjük (egy kis pohár főzővizet félreteszünk), krumplinyomóval pépesre törjük, majd a vajjal, fűszerekkel és annyi tejszínnel, amennyit felvesz - tehát számunkra megfelelő állagú lesz - kikeverjük. Ezután ha szükséges botmixerrel pépesíthetjük és amennyiben szükséges még tehetünk hozzá a főzővízből.
Lazac
- Közben elkészítjük a lazacot is. A lazacfiléket megszabadítjuk a bőrüktől (ha van rajta), és egy csipesz segítségével kihúzogatjuk a szálkáit. Hosszú vékony szálkák lehetnek még benne, de könnyen eltávolítható és utána teljesen szálkamentes lesz a hal.
- A sütőpapírból kör alakú darabokat vágunk, és félbe hajtjuk őket, egy szilikon ecset segítségével megkenjük olívaolajjal, majd a hajtás mellé fektetjük a lazac szeletet, melynek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd néhány citromkarikát teszünk a tetejére.
- A papírtasakot körbehajtogatva szorosan lezárjuk. A 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük (a hal vastagságától függően).
- A halat látványosan papírostul is tálalhatjuk tálaljuk, így mindenki magának bontja ki, nem vesznek kárba az értékes zamatanyagok.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 373
- Feltöltés dátuma: 2022. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
zsoltfood
1 recept