r
Nosalty Logó

Körtekrémes-karamellás torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Körtekrémes-karamellás torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

902
Kalória
18.1g
Fehérje
115.9g
Szénhidrátok
41.3g
Zsír
214.6g
Víz
119.1g
Koleszterin
7.4g
Rost
68.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Összesen 902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Összesen 4513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    214.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4317.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1451 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.6 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1072.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1171 micro
Összesen 4513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal és a langyos vízzel összekeverjük. Ebbe beleszórjuk a sütőporos, kakaós lisztet, és jól eldolgozzuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  2. A körtekrémhez a körtéket meghámozzuk, majd a vízben a cukorral, vaníliás cukorral és citromlével felfőzzük. Mikor megpuhult kissé, akkor levesszük a tűzről, és turmixgépben összeturmixoljuk. Ehhez a krémhez kézi habverővel hozzákeverjük a zselatin felét. A tejszínből a maradék zselatinnal, és a habfixálóval kemény habot verünk. Egy keveset kiveszünk belőle a torta díszítéséhez. A maradékhoz keverjük a már teljesen kihűlt körtét.
  3. A karamellpudingból félreteszünk egy kanállal. A többiből pudingot főzünk a karamellkrémhez. Hagyjuk kihűlni. Ha hűlés közben nagyon sűrűsödne, akkor egy kis tejjel lehet lazítani.
  4. A karamellöntethez a cukrot feltesszük karamellizálni. Mikor már aranybarna a színe, akkor hozzátesszük a vajat. A félretett pudingport elkeverjük a tejben, majd ezt a cukorra öntjük. Addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne, és kissé besűrűsödik.
  5. A tészta tetejére kerül a körtés krém, majd erre öntjük a karamellkrémet. Betesszük a hűtőbe. Mikor kicsit megdermedt, akkor az egész tortát bekenjük a megmaradt tejszínhabbal, és meglocsoljuk a karamellöntettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Húgom születésnapjára született ez a recept!!:):)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!