r
Nosalty Logó

Mutatós körtés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Mutatós körtés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4398 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.3 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3676.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.5 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1518 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 4398 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat botmixer segítségével elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jöhet bele a liszt, a sütőpor és a tej.
  2. A körték felét vágjuk fel kockákra, majd keverjük a tésztába a mandulapehely felével.
  3. A tésztát keverjük el jól, majd öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt formába.
  4. A maradék körtét vágjuk félbe, vágjuk ki a magházat, majd vágjunk belőle szép, vékony szeleteket.
  5. A szeleteket ízlésesen, egymásról egy kicsit szétcsúsztatva fektessük el a tészta tetején, úgy, hogy az egészet befedje.
  6. A fahéjat keverjük el a 2 evőkanál cukorral, majd hintsük meg vele a körték tetejét. Erre jöhet a maradék mandulapehelyből egy kevés, de ne használjuk fel az egészet, hogy maradjon díszíteni sütés után is!
  7. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre a süteményt.
  8. Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni, tálalás előtt pedig megszórhatjuk a maradék mandulával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 7313
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 21.

Receptkategóriák

Mutatós körtés sütemény
Kristyán Fanni 103 recept

Ha szép gyümölcsre gondolunk, nem biztos, hogy a körte az, ami elsőre eszünkbe jut, pedig egy kis kreativitással nagyon csinos kis süteményeket tudunk alkotni belőle. Lágy, mégis karakteres íze miatt tökéletesen passzol a kakaós piskótához, a mandulához, hát még a karamellhez, de szinte bármi mellett megállja a helyét. Egyetlen jó tanácsunk hozzá: várjuk meg, amíg finom puha és érett lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...