Mutatós körtés sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
20g vaj143 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
24g tojás31 kcal
-
28g finomliszt101 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
133g körte68 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g barna cukor8 kcal
-
11g mandulapehely66 kcal
Összesen
487
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
180g vaj1291 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
120g tej67 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1200g körte616 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
Összesen
4398
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
8g vaj58 kcal
-
6.7g barna cukor25 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
53.5g körte27 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g barna cukor3 kcal
-
4.5g mandulapehely26 kcal
Összesen
195
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 124.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
487
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.8 g
Zsír
-
Összesen 223.3 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3676.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 947 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 442 mg
-
Foszfor 1512 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 547.5 g
-
Cukor 281 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1120 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1552 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 740 mg
-
Retinol - A vitamin: 1518 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 440 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1495 micro
Összesen
4398
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
195
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
150 g barna cukor
-
4 db tojás
-
250 g finomliszt
-
120 ml tej
-
1 tk sütőpor
-
6 közepes db körte
-
1 tk fahéj
-
2 ek barna cukor
-
100 g mandulapehely
Elkészítés
- A vajat botmixer segítségével elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jöhet bele a liszt, a sütőpor és a tej.
- A körték felét vágjuk fel kockákra, majd keverjük a tésztába a mandulapehely felével.
- A tésztát keverjük el jól, majd öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt formába.
- A maradék körtét vágjuk félbe, vágjuk ki a magházat, majd vágjunk belőle szép, vékony szeleteket.
- A szeleteket ízlésesen, egymásról egy kicsit szétcsúsztatva fektessük el a tészta tetején, úgy, hogy az egészet befedje.
- A fahéjat keverjük el a 2 evőkanál cukorral, majd hintsük meg vele a körték tetejét. Erre jöhet a maradék mandulapehelyből egy kevés, de ne használjuk fel az egészet, hogy maradjon díszíteni sütés után is!
- 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre a süteményt.
- Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni, tálalás előtt pedig megszórhatjuk a maradék mandulával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 7313
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- halloween ,
- születésnap ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Kristyán Fanni
103 recept
Ha szép gyümölcsre gondolunk, nem biztos, hogy a körte az, ami elsőre eszünkbe jut, pedig egy kis kreativitással nagyon csinos kis süteményeket tudunk alkotni belőle. Lágy, mégis karakteres íze miatt tökéletesen passzol a kakaós piskótához, a mandulához, hát még a karamellhez, de szinte bármi mellett megállja a helyét. Egyetlen jó tanácsunk hozzá: várjuk meg, amíg finom puha és érett lesz.