r
Nosalty Logó

Korhely halászlé 2. - citrommal, tejszínnel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Korhely halászlé 2. - citrommal, tejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1850 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    2246 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    3729 micro
  • β-crypt
    784 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    2683 micro
Összesen 464 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    188.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6640.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    4416 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1811 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    8983 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    449 micro
  • β-karotin
    14914 micro
  • β-crypt
    3136 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    10730 micro
Összesen 1850 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    344 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük.
  2. A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a borsot, a kelkáposztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a babérlevelet és megsózzuk.
  4. Legalább 2 órán keresztül főzzük. (A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr.)
  5. Szitán, vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre.
  6. Ha forr, beletesszük az apró kockára vágott, filézett halkockákat, amit előzőleg besóztunk és 20 percig főzzük.
  7. Majd a 2 tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel és a lébe öntjük. (Ezzel már nem kell forralni.)
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9353
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 11.

Ajánló

A halászlét citromkarikával tálaljuk. Mindenkinek, aki a halat ill. a halászlevet szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korhely halászlé 2. - citrommal, tejszínnel
scarlett69 99 recept

Egy halászcsárdában ettem először ilyet, egy kedves ismerősöm ajánlotta, hogy milyen finom. Kicsit óckodtam, hogy a halászlébe hogyan kerülhet citrom, tejszín. Kizártnak tartottam, hogy ehető, de szívesen próbálok ki új ízeket, így megkóstoltuk a korhely halászlevet és nagyon finom volt. Az étteremtől nem kérhettem el a receptet, így kísérletezésbe fogtam, hogy valami olyasmit hozzak össze, mint az volt. Kísérletezéseimet követően, receptversenyt írt ki a helyi napilap, ahová beküldtem receptemet. A 2011-es kiadványban meg is jelent.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...