r
Nosalty Logó

Korhely halászlé 2. - citrommal, tejszínnel

scarlett69
Korhely halászlé 2. - citrommal, tejszínnel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

464
Kalória
47g
Fehérje
19.9g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
367.6g
Víz
274.5g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1850 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    2246 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    3729 micro
  • β-crypt
    784 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    2683 micro
Összesen 464 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    188.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6640.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    4416 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1811 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    8983 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    449 micro
  • β-karotin
    14914 micro
  • β-crypt
    3136 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    10730 micro
Összesen 1850 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    344 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük.
  2. A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a borsot, a kelkáposztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a babérlevelet és megsózzuk.
  4. Legalább 2 órán keresztül főzzük. (A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr.)
  5. Szitán, vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre.
  6. Ha forr, beletesszük az apró kockára vágott, filézett halkockákat, amit előzőleg besóztunk és 20 percig főzzük.
  7. Majd a 2 tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel és a lébe öntjük. (Ezzel már nem kell forralni.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 140 p

Egy halászcsárdában ettem először ilyet, egy kedves ismerősöm ajánlotta, hogy milyen finom. Kicsit óckodtam, hogy a halászlébe hogyan kerülhet citrom, tejszín. Kizártnak tartottam, hogy ehető, de szívesen próbálok ki új ízeket, így megkóstoltuk a korhely halászlevet és nagyon finom volt. Az étteremtől nem kérhettem el a receptet, így kísérletezésbe fogtam, hogy valami olyasmit hozzak össze, mint az volt. Kísérletezéseimet követően, receptversenyt írt ki a helyi napilap, ahová beküldtem receptemet. A 2011-es kiadványban meg is jelent.

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...