Korhely halászlé 2. - citrommal, tejszínnel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
scarlett69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
375g ponty286 kcal
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
13g fűszerpaprika35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g kelkáposzta11 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
Összesen
464
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1500g ponty1143 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g fűszerpaprika141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g kelkáposzta43 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Összesen
1850
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
57.5g ponty44 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
7.7g zöldpaprika1 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
1.9g fűszerpaprika5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7.7g kelkáposzta2 kcal
-
6.5g citrom1 kcal
-
7.7g főzőtejszín10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
Összesen
71
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1660 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 1104 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 367.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 453 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 2246 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 3729 micro
-
β-crypt 784 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 2683 micro
Összesen
464
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 188.1 g
Zsír
-
Összesen 91.5 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1098 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6640.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 886 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 4416 mg
-
Nátrium 678 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.4 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1470.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1811 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 270 mg
-
D vitamin: 8983 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 1025 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 449 micro
-
β-karotin 14914 micro
-
β-crypt 3136 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 10730 micro
Összesen
1850
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 344 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 571 micro
-
β-crypt 120 micro
-
Likopin 99 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg ponty
-
15 dkg vöröshagyma
-
1 db paradicsom
-
5 dkg fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
20 dkg kelkáposzta
-
1 db citrom
-
2 dl főzőtejszín
-
bors ízlés szerint
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
- A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük.
- A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni.
- Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a borsot, a kelkáposztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a babérlevelet és megsózzuk.
- Legalább 2 órán keresztül főzzük. (A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr.)
- Szitán, vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre.
- Ha forr, beletesszük az apró kockára vágott, filézett halkockákat, amit előzőleg besóztunk és 20 percig főzzük.
- Majd a 2 tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel és a lébe öntjük. (Ezzel már nem kell forralni.)
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9353
- Feltöltés dátuma: 2011. június 11.
Ajánló
A halászlét citromkarikával tálaljuk. Mindenkinek, aki a halat ill. a halászlevet szereti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
scarlett69
99 recept
Egy halászcsárdában ettem először ilyet, egy kedves ismerősöm ajánlotta, hogy milyen finom. Kicsit óckodtam, hogy a halászlébe hogyan kerülhet citrom, tejszín. Kizártnak tartottam, hogy ehető, de szívesen próbálok ki új ízeket, így megkóstoltuk a korhely halászlevet és nagyon finom volt. Az étteremtől nem kérhettem el a receptet, így kísérletezésbe fogtam, hogy valami olyasmit hozzak össze, mint az volt. Kísérletezéseimet követően, receptversenyt írt ki a helyi napilap, ahová beküldtem receptemet. A 2011-es kiadványban meg is jelent.