r
Nosalty Logó

Könnyű túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Könnyű túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a szóráshoz

Összesen 785 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a szóráshoz

Összesen 4704 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a szóráshoz

Összesen 319 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.2 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 785 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    228.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8215.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1452 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    2834 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.5 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1938 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1833 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1252 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 4704 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.1 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport.
  2. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
  3. A töltelékhez a túrót egy tálban egy villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tejfölt és jól elkeverjük.
  4. A tepsit kikenjük, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
  5. A tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán elnyújtjuk az első lapot, és a kikent tepsibe fektetjük, villával kicsit megszúrkáljuk. A tölteléket szépen eloszlatjuk rajta. Elnyújtjuk a másik lapot is, és azt a töltelékre helyezzük.
  6. A felső lap tetejét is megszúrkáljuk kicsit egy villával.
  7. Sütőben megsütjük.
  8. Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×33
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 319
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 45529
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű túrós sütemény
Andi80_ 380 recept

Volt egy zacskó túró a hűtőben és eldöntöttem, hogy túrós süti lesz belőle. A tésztáját egy cseresznyés süti receptje ihlette. A tölteléket meg kitaláltam hozzá. A tészta nagyon könnyű, dolgozni is szuper vele. Legközelebb, ha készítem, annyit változtatok rajta, hogy a túrós töltelék alá és fölé is fogok szórni egy kis búzadarát. Aki szereti, tehet a töltelékbe egy citrom reszelt héját, esetleg mazsolát, lehet szórni bele gyümölcsdarabokat is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...