r
Nosalty Logó

Könnyű kapros - túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tmea
Könnyű kapros - túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 733 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 733 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4497.2 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    518 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 2928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tölteléket előző este elkészítjük, mégpedig úgy, hogy az áttört túrót összekeverjük a kétféle cukorral, a 2 tojássárgájával, a tejföllel, a búzadarával és a kaporral. A tojás fehérjéket félretesszük a hűtőbe.
  2. A tésztához az élesztőt 1 evőkanálnyi cukorral elkevert 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez. Hozzáadjuk a zsiradékot, a maradék 2 evőkanálnyi cukrot, a tojássárgáját, majd lágy tésztát dagasztunk belőle, amit lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztünk (kb 1 óra).
  3. A tepsit kizsírozzuk-lisztezzük, a sütőt előmelegítjük, a tésztát lisztezett deszkán a tepsi méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk, és a tepsibe helyezzük úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
  4. Elővesszük a bekevert töltelékünket és a 3 tojásfehérjét.
  5. A 3 fehérjéből jó kemény habot verünk, amit óvatosan beleforgatunk a kapros-túrós masszába. Az így kapott töltelékünket rákenjük a tepsibe helyezett tésztára, és az egészet kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 20252
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Ajánló

A klasszikus ízek kedvelőinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokáig számomra az ehetetlen kategóriába tartozott a kapor. Egyedül a tökfőzelékben tudtam elképzelni, hogy magamhoz vegyem. Aztán jött egy pillanat, amikor teljesen rákattantam. Akkor jutott eszembe ez a süti, amire úgy emlékeztem, hogy gyermekkoromban szerettem, de azóta nem ettem. A nagymamám volt az egyetlen a családban, aki ezt a sütit sütötte, de ekkor Ő már nem élt sajnos. Így elkezdtem a neten keresgélni. Megdöbbentő volt számomra az a gigantikus mennyiségű túró, amit a neten található receptek írtak ehhez a süteményhez. Teljes mértékben irreálisnak, feleslegesnek és értelmetlennek tűnt egy közepes méretű tepsinyi kelt tésztához 70 dkg-1 kg közti mennyiségű túrót felhasználni. Egyébként sem vagyok híve az esztelenségeknek és a fenhéjázó pazarlásnak, így gondoltam, akkor ismét neki kell látnom a kísérletezésnek és megoldani a számomra reális 25 dkg túróból ezt a süteményt. Sikerült is, és nagyon-nagyon finom lett a végeredmény, pont olyan, mint amilyenre gyermekkoromból emlékeztem! Bátran ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...