r
Nosalty Logó

Könnyű borsóleves gnocchival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Könnyű borsóleves gnocchival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    6435 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2743 micro
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    4993 micro
  • β-karotin
    12870 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5485 micro
Összesen 479 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1047 micro
  • β-karotin
    2698 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1150 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a répákat, és nagyon vékony karikákra vágjuk. A vajon kevergetés közben, fedő nélkül, 5-10 percig pároljuk, borsozzuk.
  2. Felöntjük bő, 1 l vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, a durvára vágott petrezselymet, lestyánt és zsályát. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, hogy az ízek összeérhessenek, de a répa ne főjön szét.
  3. Miután a répa megpuhult, hozzáadjuk a fagyasztott borsót, és a gnocchit, melyeket előzőleg félbevágtunk. Most már csak 5-6 percig főzzük a levest. Ha friss borsót használunk, akkor ezt a répával együtt főzzük, és csak a gnocchit tesszük a levesbe az utolsó 5-6 percre.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13140
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 05.

Ajánló

Nem kell mindenre reszelt sajtot szórni, de ízlés szerint lehet egy kevés, frissen reszelt parmezánnal "olaszosan" is tálalni. Nehéz főételek előtt ideális, könnyű leves.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű borsóleves gnocchival
Marti48 317 recept

Nincs. Közismert leves, gnocchival dúsítva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...