Könnyed rizskoch
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ryn
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
528
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
3164
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
528
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76 g
Zsír
-
Összesen 121.2 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 935 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3028.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 1286 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 711 mg
-
Nátrium 794 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.7 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 306 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 994 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 833 micro
-
Kolin: 588 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
3164
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Tejet a vízzel, a rizzsel és csipetnyi sóval feltesszük forrni. Gyakran kevergetve, kb. 30 perc alatt el is készül, mielőtt teljesen megfő, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, mindkét csomagot. Majd, hogy gyorsan kihűljön, a mosogatóba engedünk hideg vizet, a lábast belerakjuk, és néha megkeverjük. Nagyjából 15 perc alatt ki lehet hűteni így.
- Közben a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk a géppel. A sárgáját a cukorral és az olvasztott (de nem meleg!) vajjal habosra keverjük, ezt a kihűlt tejberizshez alaposan hozzákeverjük, majd csak ezután adagoljuk hozzá lassan a tojásfehérje habját, óvatosan keverve, nehogy összetörjön.
- Egy kerek, kapcsos formát kibélelünk sütőpapírral, ebbe kerül bele a tojáshabbal elkevert rizs. Szépen elegyengetjük, és mehet is a sütőbe. 40 percig szép barnára sütjük, és elkészülte után hidegen tálaljuk porcukorral és/vagy baracklekvárral a tetején.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 36457
- Feltöltés dátuma: 2018. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ryn
20 recept
Nagymamám receptje, gyerekkori kedvenc édességünk örökölve.