Konfitált karaj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
138 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
42g koktélparadicsom8 kcal
-
40g fokhagyma54 kcal
-
0g bors0 kcal
-
83g kacsazsír0 kcal
Összesen
212
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
0g só0 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
250g koktélparadicsom45 kcal
-
240g fokhagyma322 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g kacsazsír0 kcal
Összesen
1268
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
28.6g sertés rövidkaraj48 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g salottahagyma2 kcal
-
5.7g tv-paprika1 kcal
-
5.7g paradicsom1 kcal
-
14.3g koktélparadicsom3 kcal
-
13.7g fokhagyma18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28.6g kacsazsír0 kcal
Összesen
73
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 154.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1501 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
212
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.5 g
Zsír
-
Összesen 43.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2748.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 488 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1541 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 925.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 370 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 371 micro
-
β-karotin 1754 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 9006 micro
-
Lut-zea 749 micro
Összesen
1268
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 516 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
73
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
1 db tv-paprika
-
1 db paradicsom
-
25 dkg koktélparadicsom
-
4 db fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
500 g kacsazsír
Elkészítés
- Először előkészítjük a karajszeleteket: nagyszemű sóval ALAPOSAN besózzuk mindkét oldalukat, majd hűtőbe tesszük legalább 10-15 percet pihenni. Ha nincs sok időnk, 10 percet akkor is szánjunk rá, mert szemmel látható lesz a különbség, a só ugyanis elvonja a felesleges nedvességet a húsból, aminek így sokkal szebb állaga és színe lesz.
- A pihentetett hússzeletekről aztán mossuk le a sót, majd töröljük őket szárazra.
- A hagymákat félbevágjuk, a paprikát karikázzuk, a paradicsomot negyedeljük, a koktélparik maradhatnak egyben, a fokhagymagerezdeket megpucoljuk, majd az egészet egy nagyobb sütőtál aljára fektetjük.
- A karajszeleteket a zöldségágyra fektetjük, és mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk.
- A kacsazsírt megolvasztjuk, majd óvatosan rácsorgatjuk a húsra. Ha nem lepné el a zsír teljesen a hússzeleteket, akkor igazgassuk úgy a zöldségek köz, hogy fedve legyen mindenhol.
- A tepsit lefedjük alufóliával, majd sütőben 110 fokon sütjük kb. másfél-két órát.
- A kész sült hús magában is mennyei, fogyaszthatjuk savanyúsággal és friss zsemlével, de főzelékek feltétjeként is tökéletes. Ha pedig még egy kicsit le is pirítjuk, akkor még ízesebbé varázsolhatjuk.
- Sütés hőfoka: 110 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 4084
- Feltöltés dátuma: 2024. július 10.
Ajánló
A konfitálózsírban ízesre főtt paprikát, paradicsomot és hagymát szedjük ki, és tegyük késes aprítóba. Adjunk hozzá 2-3 kanál zsírt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd krémesítsük egyneműre. A végeredmény egy mennyei szósz, amit fantáziánk szerint használhatunk a továbbiakban.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi maradékmentő recept, mert az ízesítésként szolgáló zöldségekből finom szószt készíthetünk, míg a sütéshez használt zsírt utána is újrahasználhatjuk különféle receptekhez.