r
Nosalty Logó

Konfitált karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Konfitált karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1501 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2748.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    371 micro
  • β-karotin
    1754 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9006 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 1268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    516 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 73 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először előkészítjük a karajszeleteket: nagyszemű sóval ALAPOSAN besózzuk mindkét oldalukat, majd hűtőbe tesszük legalább 10-15 percet pihenni. Ha nincs sok időnk, 10 percet akkor is szánjunk rá, mert szemmel látható lesz a különbség, a só ugyanis elvonja a felesleges nedvességet a húsból, aminek így sokkal szebb állaga és színe lesz.
  2. A pihentetett hússzeletekről aztán mossuk le a sót, majd töröljük őket szárazra.
  3. A hagymákat félbevágjuk, a paprikát karikázzuk, a paradicsomot negyedeljük, a koktélparik maradhatnak egyben, a fokhagymagerezdeket megpucoljuk, majd az egészet egy nagyobb sütőtál aljára fektetjük.
  4. A karajszeleteket a zöldségágyra fektetjük, és mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk.
  5. A kacsazsírt megolvasztjuk, majd óvatosan rácsorgatjuk a húsra. Ha nem lepné el a zsír teljesen a hússzeleteket, akkor igazgassuk úgy a zöldségek köz, hogy fedve legyen mindenhol.
  6. A tepsit lefedjük alufóliával, majd sütőben 110 fokon sütjük kb. másfél-két órát.
  7. A kész sült hús magában is mennyei, fogyaszthatjuk savanyúsággal és friss zsemlével, de főzelékek feltétjeként is tökéletes. Ha pedig még egy kicsit le is pirítjuk, akkor még ízesebbé varázsolhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 4084
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 10.

Ajánló

A konfitálózsírban ízesre főtt paprikát, paradicsomot és hagymát szedjük ki, és tegyük késes aprítóba. Adjunk hozzá 2-3 kanál zsírt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd krémesítsük egyneműre. A végeredmény egy mennyei szósz, amit fantáziánk szerint használhatunk a továbbiakban.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek

Receptjellemzők

Konfitált karaj
Rosanics Petra 351 recept

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi maradékmentő recept, mert az ízesítésként szolgáló zöldségekből finom szószt készíthetünk, míg a sütéshez használt zsírt utána is újrahasználhatjuk különféle receptekhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...