r
Nosalty Logó

Konfitált kacsacomb körtés-rokfortos millefeuille-el

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
PpetraA
Konfitált kacsacomb körtés-rokfortos millefeuille-el
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1440
Kalória
38.6g
Fehérje
52.9g
Szénhidrátok
120.5g
Zsír
350.1g
Víz
182.9g
Koleszterin
10.3g
Rost
29g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    350.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 1440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    481.9 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5562.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    1719 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1400.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 5759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. Előző este megmossuk a kacsacombokat. Két marék sóval alaposan bedörzsöljük a combokat, majd műanyag dobozba helyezzük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Reggel lemossuk a sót a combokról, és bőrös oldalukkal lefelé egy akkora serpenyőbe tesszük őket, amelyben kényelmesen elférnek egymás mellett. A fokhagymát megpucoljuk és a kakukkfűágakkal együtt a serpenyőbe dobjuk. A combok alá öntjük a fehérbort, a vizet és a 2 evőkanál kacsazsírt.
  3. A serpenyő alatt magasra állítjuk lángot, és hagyjuk, hogy felforrjon, elpárologjon a fehérborból az alkohol, majd takarékra vesszük a lángot, és lefedjük a serpenyőt alufóliával. Hagyjuk, hogy a combok 2-2,5 óra alatt puhára párolódjanak a saját zsírjukban.
  4. Amíg a kacsacombok párolódnak, elkészítjük a köretet. A millefeuille kréméhez összekeverjük a rokfortot és krémsajtot egy tálban, majd a hűtőbe tesszük. Amikor a kacsa már majdnem jó, előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Amíg a sütő melegszik, a körtéket vékonyan (kb. 4-5 mm vastagra) felszeleteljük. A körteszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megkenjük őket mézzel. A diót durvára törjük, és megszórjuk vele a körteszeleteket. A körteszeleteket 5-7 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk őket kicsit hűlni. A sütőt nem kapcsoljuk ki!
  5. Amikor a combok már teljesen megpuhultak, áttesszük őket egy tepsibe (bőrös oldalukkal felfelé) a fokhagymagerezdekkel együtt, és 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
  6. Kezdhetünk tálalni. A sajtkrémet egy habzsákba töltjük. Egy tányérra helyezünk három körteszeletet, a szeletekre apró habcsókokat nyomunk, majd mindegyik tetejére ráhelyezünk egy másik körteszeletet. Végül a kacsacombokat is a tányérokra rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egyik kedvenc süteményem a millefeuille. Mivel a körte és a kéksajt párosa szerintem kiváló, ezért arra gondoltam, hogy kombinálom a kedvenc süteményemet és ezeket a hozzávalókat. Így született meg a körtés-rokfortos millifeuille, ami remek kísérője lett a konfitált kacsacombnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!