Konfitált kacsacomb körtés-rokfortos millefeuille-el
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
PpetraA
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
1440
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
5759
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 120.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1390.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 430 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 350.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
1440
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.5 g
Zsír
-
Összesen 481.9 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 179 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 93 g
-
Koleszterin 732 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5562.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1032 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 2171 mg
-
Nátrium 1719 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.7 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1400.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 712 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 385 mg
-
Retinol - A vitamin: 624 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1075 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 429 micro
Összesen
5759
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előző este megmossuk a kacsacombokat. Két marék sóval alaposan bedörzsöljük a combokat, majd műanyag dobozba helyezzük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Reggel lemossuk a sót a combokról, és bőrös oldalukkal lefelé egy akkora serpenyőbe tesszük őket, amelyben kényelmesen elférnek egymás mellett. A fokhagymát megpucoljuk és a kakukkfűágakkal együtt a serpenyőbe dobjuk. A combok alá öntjük a fehérbort, a vizet és a 2 evőkanál kacsazsírt.
- A serpenyő alatt magasra állítjuk lángot, és hagyjuk, hogy felforrjon, elpárologjon a fehérborból az alkohol, majd takarékra vesszük a lángot, és lefedjük a serpenyőt alufóliával. Hagyjuk, hogy a combok 2-2,5 óra alatt puhára párolódjanak a saját zsírjukban.
- Amíg a kacsacombok párolódnak, elkészítjük a köretet. A millefeuille kréméhez összekeverjük a rokfortot és krémsajtot egy tálban, majd a hűtőbe tesszük. Amikor a kacsa már majdnem jó, előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Amíg a sütő melegszik, a körtéket vékonyan (kb. 4-5 mm vastagra) felszeleteljük. A körteszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megkenjük őket mézzel. A diót durvára törjük, és megszórjuk vele a körteszeleteket. A körteszeleteket 5-7 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk őket kicsit hűlni. A sütőt nem kapcsoljuk ki!
- Amikor a combok már teljesen megpuhultak, áttesszük őket egy tepsibe (bőrös oldalukkal felfelé) a fokhagymagerezdekkel együtt, és 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
- Kezdhetünk tálalni. A sajtkrémet egy habzsákba töltjük. Egy tányérra helyezünk három körteszeletet, a szeletekre apró habcsókokat nyomunk, majd mindegyik tetejére ráhelyezünk egy másik körteszeletet. Végül a kacsacombokat is a tányérokra rakjuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 2880
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
PpetraA
4 recept
Az egyik kedvenc süteményem a millefeuille. Mivel a körte és a kéksajt párosa szerintem kiváló, ezért arra gondoltam, hogy kombinálom a kedvenc süteményemet és ezeket a hozzávalókat. Így született meg a körtés-rokfortos millifeuille, ami remek kísérője lett a konfitált kacsacombnak.