r
Nosalty Logó

Köményes sült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Köményes sült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2905 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 486 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.3 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9690.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2700 mg
  • Nátrium
    5957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1578.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 2905 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sót, borsot meg a köményt összekeverjük.
  2. A felével bedörzsöljük a húst, amit megmostunk, és papírtörlővel leszárítottunk. Összekötjük, hogy szép kerekre süljön.
  3. Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat, és pirosra sütjük a húst minden oldalról. Ha van vas serpenyőnk, abban a legjobb elősütni.
  4. A fűszerkeverék másik felét elkeverjük az olívaolajjal és a megpucolt, hosszára vágott krumplival összeforgatjuk, belerakjuk egy nagy tepsibe. Az elősütött húst középre rakjuk, mellérakjuk a megpucolt, negyedelt hagymát meg a megpucolt, félbevágott fokhagymát.
  5. Előmelegített sütőbe rakjuk, lefóliázva, és 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x7
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8732
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Ajánló

Ha valaki kolbásszal akarja elkészíteni, akkor a közepét fel kell szúrni a húsnak egy hosszú, keskeny pengéjű késsel. Majd még tágítani kell egy vastagabb fakanál nyelével, hogy könnyebb legyen a kolbászt belerakni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor a héten már túl sok kísérleti kaját készítek, akkor gyorsan sütök egy kis karajt valamilyen formában, hogy megnyugodjon az "oroszlánom".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...