r
Nosalty Logó

Köményes kifli 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csabam
Köményes kifli 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5738 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1451.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 718 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11612.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    8538 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1809 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 5738 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a következőképpen. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy lágy tejföl állagú legyen, a tetejére szórjunk még egy kicsi lisztet, majd hagyjuk felfutni langyos helyen.
  2. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, majd hozzáadjuk a tojást, az olvasztott zsiradékot, tejfölt, sót, végül a felfutatott élesztőt.
  3. Jól kidagasztjuk, legalább 20 percen keresztül. Akkor jó, ha a tészta lágy állagú és elválik a táltól. Amikor elértük a megfelelő állagot, 1 órára kelni hagyjuk.
  4. Miután legalább a kétszeresére dagadt, ujjnyi vastag kerek formára nyújtjuk, mint egy pizzát. Ha túl nagy, kettévehetjük, normál pizza méretű kerek formára.
  5. 16 egyenlő háromszögre vágjuk pizzavágóval vagy éles késsel. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét, megszórjuk egész köménnyel, majd a szélesebb felétől a háromszögeket felgörgetjük. Így kapjuk meg a kifliformát.
  6. Megkenjük a kifliket tojássárgájával. Ha valaki nagyon szereti a köményt, még a tetejére is szórhat, de ez le fog potyogni róla.
  7. Betesszük a sütőbe, készre sütjük (kb. 20 perc). Nem kell előmelegíteni az első adagnál, így a melegedés közben még tud kelni a tészta. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a tésztát. Amikor piros, kivehetjük. Vágjunk meg egyet, hogy ellenőrizzük a belsejét is.
  8. Amíg az első adag sül, a maradék tésztát is elkészíthetjük, és hagyjuk a tepsiben kelni, legalább 15 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19301
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 06.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki azt hiszi, hogy ilyet csak nagymamák, vagy született háziasszonyok tudnak készíteni. A tészta alapja mindenféle töltött kiflihez használható. Én már próbáltam kolbásszal, sajttal, húsraguval és mondhatom, nagy sikere volt. Frappáns vendégváró étel a lehetőségek széles spektrumával. Mindenkinek kedves egészségére!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Köményes kifli 3.
Csabam 2 recept

Egy meglepetés szerű rokonlátogatás alkalmával, megérkezésünktől számítva 1 óra elteltével a háziasszony evvel az isteni sörkorcsolyával jelent meg. Friss, finom ropogós köményes kifli. Ami istenien csúszott a szilvapálinkával és a sörrel. Már akkor tudtam, hogy ilyen aduász recepttel nekem is rendelkeznem kell. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...