r
Nosalty Logó

Kolumbiai vajas kukorica-piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Kolumbiai vajas kukorica-piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    216 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2485.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1915 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4685 micro
Összesen 3973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy 20x20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a kukoricadarát, a lisztet és a sütőport.
  3. Egy másik, nagyobb tálban, a puha vajat kavarjuk krémessé a cukorral (én elektromos habverőt használok), majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és jól dolgozzuk el. Keverjük hozzá a vanília aromát és sambucát is.
  4. Végezetül adjuk hozzá az előre összekevert száraz hozzávalókat, és alacsony fokozaton alaposan dolgozzuk el a tojásos keverékben.
  5. Egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, majd 180 fokon kb. 30-35 percig süssük. Fokpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a piskóta teljesen átsült. Szeletelés előtt 5-10 percet hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2132
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 06.

Ajánló

Kávémellé magában kiváló, de akár kínálhatjuk málna- vagy szederszósszal, vagy dzsemmel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kukoricalisztől készült vajas piskóta kellemes ánizsos ízzel. Eredetileg a kolumbiai aguardiente nevű ánizsos szeszesitallal készül, de sambucával lehet helyettesíteni. Gyorsan és könnyen elkészíthető, délutáni kávé mellé kiváló kísérő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...