Kolbászos-zöldborsós rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
38g zöldborsó30 kcal
-
100g lángolt kolbász452 kcal
-
625g csirke alaplé44 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g rizottó rizs358 kcal
-
31g fehérbor26 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
1247
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
150g zöldborsó122 kcal
-
400g lángolt kolbász1808 kcal
-
2500g csirke alaplé175 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g rizottó rizs1432 kcal
-
125g fehérbor103 kcal
-
26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
4987
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
3.8g zöldborsó3 kcal
-
10.2g lángolt kolbász46 kcal
-
63.7g csirke alaplé4 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
10.2g rizottó rizs37 kcal
-
3.2g fehérbor3 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g parmezán sajt10 kcal
Összesen
128
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 72.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4755.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 4007 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 106.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 930 micro
Összesen
1247
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.3 g
Zsír
-
Összesen 289.3 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 337 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19021.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1305 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1339 mg
-
Nátrium 16029 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 358.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 426.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1143 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1053 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 1040 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 1226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 3719 micro
Összesen
4987
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 235 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg zöldborsó
-
40 dkg lángolt kolbász
-
2.5 l csirke alaplé
-
12.5 dkg vaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
40 dkg rizottó rizs
-
1.3 dl fehérbor
-
2 ek sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A zöldborsót forrásban lévő sós vízben kb. 2 percigblansírozzuk, majd leszűrjük.
- Kivesszük az egyharmadát, és ezt villával péppé törjük.
- A kolbászt apró darabokra vágjuk.
- Az alaplét felforraljuk.
- 5 dkg vajat egy magasabb falú lábasban felolvasztunk, hozzáadjuk az apró kockára felvágotthagymát és a kolbászt. Kb. 5 perc alatt puhára dinszteljük.
- A rizst beletesszük, összekeverjük, és ha a rizs felmelegedett, hozzáöntjük a bort, és ezt hagyjuk teljesen elpárologni. Beletesszük a paradicsompürét.
- Az alaplét fokozatosan, merőkanalankéntadagoljuk a rizshez, folyamatos kevergetés mellett. A következő mennyiséget csak akkor szabad hozzákeverni, ha az előzőt már teljesen beszívta a rizs. (Ez kb. 20 percet vesz igénybe.) Kb. 10-12 perc elteltével beletesszük a zöldborsót. A lábas oldaláról és aljáról folyamatosan lekapargatjuk az odaragadt rizsszemeket. A vége fele fokozatosan csökkenteni kell a hozzáadott alaplé mennyiségét, nehogy túl lágy legyen.
- Ha kész, a tűzről lehúzzuk. Pár perc pihentetés után 7,5 dkg felkockázott hideg vajat és a reszelt parmezán sajtot fakanállal lendületes mozdulatokkal belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 558
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 58041
- Feltöltés dátuma: 2010. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a rizottórecept is a karácsonyra kapott Giorgio Locatelli szakácskönyvből származik. Nagyon finom!