r
Nosalty Logó

Kolbászos-zöldborsós rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kolbászos-zöldborsós rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4987 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4755.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    4007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 1247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.3 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19021.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    16029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1053 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    3719 micro
Összesen 4987 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót forrásban lévő sós vízben kb. 2 percigblansírozzuk, majd leszűrjük.
  2. Kivesszük az egyharmadát, és ezt villával péppé törjük.
  3. A kolbászt apró darabokra vágjuk.
  4. Az alaplét felforraljuk.
  5. 5 dkg vajat egy magasabb falú lábasban felolvasztunk, hozzáadjuk az apró kockára felvágotthagymát és a kolbászt. Kb. 5 perc alatt puhára dinszteljük.
  6. A rizst beletesszük, összekeverjük, és ha a rizs felmelegedett, hozzáöntjük a bort, és ezt hagyjuk teljesen elpárologni. Beletesszük a paradicsompürét.
  7. Az alaplét fokozatosan, merőkanalankéntadagoljuk a rizshez, folyamatos kevergetés mellett. A következő mennyiséget csak akkor szabad hozzákeverni, ha az előzőt már teljesen beszívta a rizs. (Ez kb. 20 percet vesz igénybe.) Kb. 10-12 perc elteltével beletesszük a zöldborsót. A lábas oldaláról és aljáról folyamatosan lekapargatjuk az odaragadt rizsszemeket. A vége fele fokozatosan csökkenteni kell a hozzáadott alaplé mennyiségét, nehogy túl lágy legyen.
  8. Ha kész, a tűzről lehúzzuk. Pár perc pihentetés után 7,5 dkg felkockázott hideg vajat és a reszelt parmezán sajtot fakanállal lendületes mozdulatokkal belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 558
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 58041
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a rizottórecept is a karácsonyra kapott Giorgio Locatelli szakácskönyvből származik. Nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...