Kolbászos tükörtojás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
adrinagy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
720
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
720
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2187.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 1869 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 506 micro
Összesen
720
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2187.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 1869 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 506 micro
Összesen
720
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 951 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Felszeleteljük a kolbászt. Egy kis tálban az egy teáskanál mustárt és majonézt összekeverjük, megsózzuk, borsozzuk fekete őrölt, illetve cayenne borssal, tehetünk hozzá petrezselymet is, majd a kolbászok egyik oldalát belemártjuk.
- Egy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat, majd a NEM mustáros-majonézes oldalával ráhelyezzük a kolbászokat a serpenyőre, hagyjuk, hogy saját zsírjában piruljon kicsit.
- Fogjuk a tojásokat és ráütjük a kolbászokra, hagyjuk sülni. A tetejét egy kis oregánóval meghintjük (de természetesen a fűszerezés mindenki szája-íze szerint történik:)).
- Aki nem szereti a lágy sárgáját, az megfordíthatja, és megsütheti a másik oldalát is a tojásoknak.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 3022
- Feltöltés dátuma: 2017. február 20.
Ajánló
A 10 dkg kolbász körülbelüli mennyiség, mivel nálam alapból volt a hűtőben. Ajánlom friss zöldségekkel és friss kenyérrel, de önállóan is megállja helyét reggelire vagy vacsorára. Egy kis krumplipürével és salátával ebédre is fogyasztható. Nagyobb mennyiség készítése esetén az alapanyagok adagjait szorozd fel. Jó étvágyat! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
adrinagy
4 recept
Ezt a receptet a hűtőben fekvő alapanyagokból készítettem. :)