Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
A fasírthoz
-
50g csípős kolbász226 kcal
-
940g közönséges tök127 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g chili0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A körethez
-
250g újkrumpli154 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
6 kcal
Összesen
1019
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
A fasírthoz
-
100g csípős kolbász452 kcal
-
1880g közönséges tök254 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g chili0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A körethez
-
500g újkrumpli308 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
12 kcal
Összesen
2035
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
A fasírthoz
-
3.3g csípős kolbász15 kcal
-
62.1g közönséges tök8 kcal
-
3g újhagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
A körethez
-
16.5g újkrumpli10 kcal
-
5.9g paradicsom1 kcal
-
1.8g hegyes erős paprika0 kcal
Összesen
67
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1973.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 1008 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 958.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 464 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 2350 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 3752 micro
Összesen
1019
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58.5 g
Zsír
-
Összesen 135.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3947 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 529 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 438 mg
-
Foszfor 907 mg
-
Nátrium 2016 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.2 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1917.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 484 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 470 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 928 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 504 micro
-
Kolin: 315 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 199 micro
-
β-karotin 4700 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 7505 micro
Összesen
2035
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 153 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
A fasírthoz
-
10 dkg csípős kolbász
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db chili
-
1 db tojás
-
4 teáskanál zsemlemorzsa
-
1 csapott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fekete bors
-
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
1 dl napraforgó olaj
A körethez
-
50 dkg újkrumpli
-
1 nagy db paradicsom
-
1 közepes db hegyes erős paprika
Elkészítés
A fasírthoz
- A megmosott krumplit feltesszük főni. Az újhagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet, chilit és a kolbászt aprítjuk, a paradicsomot négybe vágjuk.
- A tököt már előzőleg legyaluljuk, és bedobozoljuk. (Kettőt a mélyhűtőbe, egy dobozt pedig a hűtőbe raktam. Most ez utóbbit használtam fel.)
- A tököt beletesszük egy tálba a többi hozzávalóval együtt, fűszerezzük, majd egy villával összenyomkodjuk, és összekeverjük. Teszünk hozzá prézlit, lisztet (kb. 1-1 púpozott evőkanálnyit). A lényeg, hogy a massza ne essen szét, ugyanakkor formázható legyen.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és egy kanállal beletesszük a pogácsákat, kicsit meglapítgatjuk. (Én 5 fasírtot készítettem.) Amikor mindkét oldala megsült, kivesszük egy tányérra, és a forró olajba beletesszük az időközben csaknem készre főtt krumplikat. Melléhelyezzük a paprikát, a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, és minden oldalukon megsütjük.
- Tálalunk. A tányérra helyezünk 2 db fasírtot, a paprikát, a krumplik és a paradicsomok felét. A krumplikra vágunk petrezselymet, a fasírtra teszünk egy petrezselyem ágat.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1930
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Egy nyári érdekesség. Fasírt, nem hagyományosan.