r
Nosalty Logó

Kolbászos-sajtos galette, töltött széllel

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Kolbászos-sajtos galette, töltött széllel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

feltét

825
Kalória
31.4g
Fehérje
85.8g
Szénhidrátok
39.1g
Zsír
261.5g
Víz
66.3g
Koleszterin
5.1g
Rost
5.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

feltét

Összesen 825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

feltét

Összesen 2474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

feltét

Összesen 187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2222.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    261.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3176 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6666.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    4230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    784.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9528 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 2474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    727 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Fél bögre langyos vízben az élesztőt felfuttatjuk. Kimérjük a 2 bögre lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, az oregánót, az olajat és a maradék langyos vizet.
  2. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet adjunk hozzá!) Kelesszük meg langyos helyen, takarjuk le egy konyharuhával. (kb. 1 óra hosszáig)
  3. Amíg kel, elkészítjük a szószt.
  4. Ha megkelt a tészta, kisebb, narancs nagyságú darabokat szaggatunk. Sütőpapíros tepsire kinyújtjuk egyenként, kb. 4-5 db fér el a nagy gáztepsiben. Széleit körben végigpakoljuk sajtdarabokkal, majd ezt behajtjuk.
  5. Közepére rákenjük a paradicsomos szószt, kolbászkarikát teszünk rá, reszelt sajttal megszórjuk.
  6. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is tolhatjuk. Megsütjük 200 fokon. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már színt kapott. Jó étvágyat!

feltét

  1. A sertészsírt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lila hagymát. A paradicsomot pürésítjük aprítógépben vagy villával összenyomkodjuk, és a hagymás zsírra tesszük.
  2. Hozzáadjuk a ketchupot, a fűszerpaprikát, az ízlés szerinti borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot, oregánót, sót. Összefőzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez az az étel, ami épp oly jó reggelire, tízóraira, ebédre vagy vacsorára!! Másnap is grillen vagy sütőben újra lehet melegíteni.....két szóval: mindig jó!!!!! :-))))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Óriás cruffin - csavart kalács

Kalácsot sok szomszédos országban készítenek, az elnevezés eredetileg szláv eredetű. A cruffin egy öszvér tünemény a croissant és a muffin keresztezése, ez a csoda pedig annak az ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!