Kolbászos-sajtos galette, töltött széllel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g víz0 kcal
-
7 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
feltét
-
5g sertészsír45 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
5g ketchup5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
33g kolbász151 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
825
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
300g víz0 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
feltét
-
15g sertészsír135 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
0 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
2474
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
22.9g finomliszt83 kcal
-
22.9g víz0 kcal
-
1.5g friss élesztő2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
feltét
-
1.1g sertészsír10 kcal
-
6.9g lilahagyma2 kcal
-
0 kcal
-
22.9g paradicsom4 kcal
-
1.1g ketchup1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
7.6g kolbász34 kcal
-
11.4g sajt40 kcal
Összesen
187
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2222.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 1410 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 261.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 483 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3176 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
825
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.1 g
Zsír
-
Összesen 117.4 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6666.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 1101 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1032 mg
-
Nátrium 4230 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 784.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 603 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1449 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9528 micro
-
Lut-zea 469 micro
Összesen
2474
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 727 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 bögre finomliszt
-
3 dl víz
-
2 dkg friss élesztő
-
1 kk só
-
1 kk oregánó
-
2 ek olívaolaj
feltét
-
1 ek sertészsír
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 kk fűszerpaprika
-
3 közepes db paradicsom
-
1 ek ketchup
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
10 dkg kolbász
-
15 dkg sajt
Elkészítés
Tészta
- Fél bögre langyos vízben az élesztőt felfuttatjuk. Kimérjük a 2 bögre lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, az oregánót, az olajat és a maradék langyos vizet.
- Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet adjunk hozzá!) Kelesszük meg langyos helyen, takarjuk le egy konyharuhával. (kb. 1 óra hosszáig)
- Amíg kel, elkészítjük a szószt.
- Ha megkelt a tészta, kisebb, narancs nagyságú darabokat szaggatunk. Sütőpapíros tepsire kinyújtjuk egyenként, kb. 4-5 db fér el a nagy gáztepsiben. Széleit körben végigpakoljuk sajtdarabokkal, majd ezt behajtjuk.
- Közepére rákenjük a paradicsomos szószt, kolbászkarikát teszünk rá, reszelt sajttal megszórjuk.
- A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is tolhatjuk. Megsütjük 200 fokon. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már színt kapott. Jó étvágyat!
feltét
- A sertészsírt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lila hagymát. A paradicsomot pürésítjük aprítógépben vagy villával összenyomkodjuk, és a hagymás zsírra tesszük.
- Hozzáadjuk a ketchupot, a fűszerpaprikát, az ízlés szerinti borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot, oregánót, sót. Összefőzzük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 680
- Feltöltés dátuma: 2021. február 15.
Ajánló
Én nem csak reszelt sajtot tettem a közepére, hanem nagyobb darabokra vágott sajtot is!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Ez az az étel, ami épp oly jó reggelire, tízóraira, ebédre vagy vacsorára!! Másnap is grillen vagy sütőben újra lehet melegíteni.....két szóval: mindig jó!!!!! :-))))