r
Nosalty Logó

Kolbászos pákkeri tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kiss Móni
Kolbászos pákkeri tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1471 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2952.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    1555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1471 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.9 g

Zsír

  • Összesen
    314.5 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11811.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    407 mg
  • Kálcium
    2128 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2577 mg
  • Nátrium
    6222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1251 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1321 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 5878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. A baconszalonnát felszeleteljük, kis olajonfélig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra felvágott kolbászt. Ha jól megpirult, akkor kiszedjük az olajból.
  3. A hagymát félkör alakúra szeleteljük, majd abba az olajba, amiből keszedtük a kolbászos szalonnát, megpirítjuk.
  4. A zöldséget megpároljuk, és hozzáadjuk a hagymához.
  5. A tésztát és a zöldséges hagymát összekeverjük, megsózzuk, majd beleöntjük egy tepsibe.
  6. A szalonnás kolbászt rátesszük a tetejére.
  7. A tejfölt a kefírrel összekeverjük, majd a tetejére öntjük, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. Addig sütjük sütőben, amíg szép barna lesz a teteje. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5592
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

A párom nagyon szereti az ilyen "sokmindent bele" tésztát, ez most az ő kívánságára készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...