r
Nosalty Logó

Kolbászos-padlizsános egytál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Kolbászos-padlizsános egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    2508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 835 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11366.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    10030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    1849 micro
  • β-crypt
    345 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    4081 micro
Összesen 3336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    725 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A kolbászt karikára vágjuk, a padlizsánt cikkekre. A hagymát kockára vágjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a kolbászt, a kolbászkarikákat lyukas kanállal kiemeljük.
  3. Pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a padlizsánt és a babot, kevés vízzel 10 percig pároljuk.
  4. Vízzel felengedjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a köményt és a sűrített paradicsomot.
  5. Felforraljuk, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, takarékon puhára főzzük.
  6. Legvégül adjuk a kukoricát, a tejszínnel elkeverjük.
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7605
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 22.

Ajánló

Gombát is adjunk hozzá! Nálunk sajnos nem lehet, Vilmos nem eszi a gombát. Friss kenyérrel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-padlizsános egytál
Harmathy Ildikó 313 recept

Télidőre való tartalmas étel. Ha csípős kolbásszal készítjük, csíp is, meleg mindenképpen, a bor is könnyen csúszik mellé, jól átmelegít tehát.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...