Kolbászos-padlizsános egytál
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
100g gyulai kolbász452 kcal
-
125g padlizsán30 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
88g zöldbab24 kcal
-
75g csemegekukorica65 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
10 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
Összesen
835
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
400g gyulai kolbász1808 kcal
-
500g padlizsán119 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
350g zöldbab95 kcal
-
300g csemegekukorica258 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
41 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
Összesen
3336
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
20.2g gyulai kolbász91 kcal
-
25.2g padlizsán6 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
17.6g zöldbab5 kcal
-
15.1g csemegekukorica13 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
-
2.5g sűrített paradicsom2 kcal
-
1g leveskocka3 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
Összesen
168
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 66.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2841.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 2508 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 302 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 1020 micro
Összesen
835
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116 g
Zsír
-
Összesen 267.1 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11366.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 325 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 682 mg
-
Nátrium 10030 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.8 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1208 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 275 micro
-
β-karotin 1849 micro
-
β-crypt 345 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 4081 micro
Összesen
3336
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 725 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg gyulai kolbász
-
50 dkg padlizsán
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
30 dkg csemegekukorica
-
1 dl napraforgó olaj
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
2 db leveskocka
-
1 ek köménymag
-
1 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A kolbászt karikára vágjuk, a padlizsánt cikkekre. A hagymát kockára vágjuk.
- Az olajon megpirítjuk a kolbászt, a kolbászkarikákat lyukas kanállal kiemeljük.
- Pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a padlizsánt és a babot, kevés vízzel 10 percig pároljuk.
- Vízzel felengedjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a köményt és a sűrített paradicsomot.
- Felforraljuk, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, takarékon puhára főzzük.
- Legvégül adjuk a kukoricát, a tejszínnel elkeverjük.
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7606
- Feltöltés dátuma: 2010. január 22.
Ajánló
Gombát is adjunk hozzá! Nálunk sajnos nem lehet, Vilmos nem eszi a gombát. Friss kenyérrel kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Télidőre való tartalmas étel. Ha csípős kolbásszal készítjük, csíp is, meleg mindenképpen, a bor is könnyen csúszik mellé, jól átmelegít tehát.