r
Nosalty Logó

Kolbászos burgonyaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Kolbászos burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2030 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2252 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 254 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    117 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12170.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    10809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    4030.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1931 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18018 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 2030 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. A kolbászt karikára vágjuk. A forró olajon megpirítjuk a hagymát, meg a kolbászt.
  2. Hozzáadjuk a répát, meg a zellert, és azzal is pirítjuk 5-6 percig, néha megkeverve. Belerakjuk a burgonyát, felöntjük a forró vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet.
  3. Kb. 15-20 percig főzzük, vagy amíg a burgonya megpuhul. A habaráshoz a lisztet elkeverjük a tejföllel egy akkora tálban, amibe még belefér 5-6 merőkanálnyi leves.
  4. Amikor a burgonya puha, a level felhigítjuk a habarást, minden merőkanálnyi után jól elkeverve, csomómentesre. A levest kevergetve, beleöntjük a habarást, amivel pár másodpercig főzzük, miután felforrt.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8329
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.

Ajánló

Tartalmas leves, ezután csak egy cseresznyés piskóta vagy szilvás lepény elég ebédre. Attól függ, milyen gyümölcs van kéznél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy utazás során találkoztam ezzel a burgonyalevessel, és annyira ízlett, hogy ez lett a mi burgonyalevesünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...