Kolbászos-bazsalikomos lecsó kakukkfüves galuskával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Lecsó
-
30g cukkini5 kcal
-
180g patisszon18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
189 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
35 kcal
Kakukkfüves galuska
-
88g finomliszt319 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
35 kcal
-
63g víz0 kcal
Összesen
795
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Lecsó
-
120g cukkini19 kcal
-
720g patisszon71 kcal
-
400g paprika66 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
300g debreceni kolbász756 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Kakukkfüves galuska
-
350g finomliszt1274 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
3177
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Lecsó
-
4.2g cukkini1 kcal
-
25.1g patisszon2 kcal
-
13.9g paprika2 kcal
-
10.5g paradicsom2 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
10.5g debreceni kolbász26 kcal
-
3.5g kolbász16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Kakukkfüves galuska
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
8.7g víz0 kcal
Összesen
110
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1887.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 1453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 442.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 93 micro
-
β-karotin 765 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 3571 micro
Összesen
795
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123 g
Zsír
-
Összesen 153.2 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7551.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 945 mg
-
Nátrium 5813 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1769.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 427 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 410 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 372 micro
-
β-karotin 3059 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 14284 micro
Összesen
3177
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 269 micro
-
Lut-zea 498 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Lecsó
-
4 db paprika
-
3 db paradicsom
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
100 g kolbász
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
1 marék bazsalikom
-
2 ek napraforgó olaj
Kakukkfüves galuska
-
350 g finomliszt
-
2 db tojás
-
1 kk só
-
kakukkfű ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
2.5 dl víz
Elkészítés
Lecsó
- A cukkinit, a patisszont és a paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a paprikát vágjuk fel vastagabb csíkokra. A kolbászt vékonyan karikázzuk fel. A bazsalikomot vágjuk fel apróra.
- Egy serpenyőbe (vagy wokba) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott vöröshagymát, és pár perc alatt fonnyasszuk meg.
- Ezután adjuk hozzá a kétféle, vékonyra felkarikázott kolbászt, pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit és a patisszont. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az erős paprikakrémet, majd félig lefedve a serpenyőt pároljuk pár percig.
- Ezután először adjuk hozzá a paprikát, majd amikor már félpuhára párolódott, a paradicsomot és a bazsalikomot is.
- Óvatosan keverjük, forgassuk össze, majd addig pároljuk tovább, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak, és a paradicsom se essen szét (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána).
Kakukkfüves galuska
- A kakukkfű leveleit csipkedjük le a száráról, majd adjuk hozzá a nagyobb csipet sóval összekevert liszthez.
- Ezután adjuk hozzá a villával előzőleg kissé felvert tojásokat, a fele mennyiségű vizet, majd keverjük össze. Keverés közben, apránként adagoljuk hozzá a maradék vizet, hogy egy sűrűbb, szaggatható masszát kapjunk. (A liszttől függően lehet kevesebb, de az is lehet, hogy több víz kell majd hozzá.)
- Egy edényben forraljunk bőséges mennyiségű enyhén sós vizet, majd amikor már forr, szaggassuk bele a galuskatésztát. Ezután várjuk meg, még feljön a víz tetejére, főzzük 1-2 percig, majd szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le.
- Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett galuskát. Ízlés szerint sózzuk, majd keverjük össze, és tálalásig tartsuk melegen.
- Tálaláskor tegyünk a tányérra pár kanál galuskát, majd kanalazzuk mellé a lecsót, és úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 882
- Feltöltés dátuma: 2021. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
369 recept