Kolbásszal töltött karaj aszalt szilva mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
A töltött karajhoz
-
300g sertés rövidkaraj498 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g sör5 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
A szószhoz
Összesen
868
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
A töltött karajhoz
-
1200g sertés rövidkaraj1992 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g sör22 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
A szószhoz
Összesen
3471
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
A töltött karajhoz
-
66.7g sertés rövidkaraj111 kcal
-
11.1g kolbász50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.8g sör1 kcal
-
1.7g sertészsír15 kcal
A szószhoz
Összesen
193
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.4 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1849.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 664 mg
-
Nátrium 993 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 284.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
868
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 301.8 g
Zsír
-
Összesen 218.6 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 818 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7397.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 319 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 2654 mg
-
Nátrium 3971 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1139.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 283 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 719 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
3471
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
A töltött karajhoz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl sör
-
2 ek sertészsír
A szószhoz
-
1 dl vörösbor
-
1 dkg vaj
-
1 tk fahéj
-
1 ek cukor
-
1 csipet szegfűszeg
Elkészítés
A töltött karajhoz
- Előző nap a húst hosszú, éles késsel hosszában a közepén átszúrjuk (hogy a bőrétől megszabadított kolbászt bele tudjuk dugni). A kolbászt langyos víz alá tartjuk, bőrét lehúzzuk és a résbe dugjuk. A hús bőrét éles késsel bekockázzuk. Sóval, borssal bedörzsöljük (bőrke kivételével, mert akkor az rágós lesz, nem ropogós).
- Másnap a húst tepsibe helyezzük, 2 dl vizet, 2 ek zsírt adunk alá, alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben kb. 1 ½ órán át 150- 170 C fokon pároljuk. Ezután a fóliát levéve, sörrel többször kenegetve készre sütjük.
- A mártás elkészítése: a vajat megolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott aszalt szilvát, hozzáadjuk a fűszereket. Apránként hozzáöntjük a bort, kevergetve mártás sűrűségűre főzzük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X20X6
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 37 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 27598
- Feltöltés dátuma: 2011. december 10.
Ajánló
Párolt rizzsel, vagy burgonyapürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Gyönyörű, egész bőröskarajt vásárolt a férjem. Füstölt kolbász a kamrában lapított, és várta a sorsát. Döntöttem. Nászukból ez kerekedett.