r
Nosalty Logó

Kókusztejes borjúnyak roppanós zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kókusztejes borjúnyak roppanós zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 804 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11849 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 804 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2833.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1238.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2481 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23698 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 1606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    521 micro
  • β-karotin
    1247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúnyakat megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy éjszakára tejbe tesszük puhulni.
  2. A megtisztított, felkockázott karalábét és a sárgarépát lobogó sós vízben főzzük 3 percig,majd tegyük rögtön hideg vízbe, hogy megmaradjon a színe és a friss állaga.
  3. A lilahagymákat elnegyedeljük, és olívaolajon (egy kevés vaj hozzáadásával) megpirítjuk.
  4. Egy magasabb falú serpenyőt vagy wokot használva olajon átforgatjuk a borjúnyakat, majd felöntjük kókusztejjel, és ízesítjük curry pasztával, lime levéllel, illetve sóval.
  5. Körülbelül fél óra főzés után (mert ez ugye függ attól is, milyen minőségű húst sikerül épp kifognunk:), hozzáadjuk a zöldségeket, és még max. 10 percig főzzük.
  6. A lilahagymát tálaláskor tesszük hozzá.
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3724
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 11.

Ajánló

Ha a keleti annyira nem a mi ízvilágunk, de nem zárkozunk el mégse, akkor ez egy igen kíméletes és gyomrunkra szabott egytálétel:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik Segal Viktor-vacsora főétele volt. Nah, persze nem pont ez, és így. Mikor készült, én a zöldséges pályán készülődtem másodmagammal. Nem volt semmi kiindulási pontom azon kívül, hogy a kóstolásnál éreztem, az egyik legjobb kondérba nyúltam bele:). Így volt pár alapadatom, egy ízvilágom, színre nem úgy sikerült, ízre csak próbál hasonlítani, de én rendületlenül próbálkozom:))).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...