r
Nosalty Logó

Kókuszos teljes kiőrlésű linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos teljes kiőrlésű linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3892.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1895 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 3883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 401 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet beleszórjukegy keverőtálba a gyümölcscukorral, kókuszreszelékkel, sütőporral, vaníliás cukorral, 1 tojássárgájával (a fehérje jó lesz későbbre a lekenéshez).
  2. Beletesszüka hideg sütőmargarint, és kézzel összedolgozzukvagy akár géppel is lehet. Ha nem áll össze, tejet csorgatunk bele, míg szép masszává válik.
  3. A kész masszát becsomagoljukfrissen tartó fóliába, majd pihentetjüka hűtőben, míg le nem hűl teljesen (kb. fél óra, így hidegen könnyebb vele dolgozni).
  4. A hűtőből csak a fele tésztát vesszükki, ezt lisztes asztalon kinyújtjukkb. 4 mm-esre, és karikákat szaggatunk belőle. Ezt lekenjüka tojásfehérjével (közvetlen sütés előtt, mert beszívja!).
  5. A tepsire sütőpapírt teszünk, majd mehet be az előmelegített sütőbe180 fokon10 percre. Vigyázzunk, még véletlenül se égessük meg!
  6. A másik felét ugyanúgy kinyújtjuk, karikákat szaggatunk, de a közepét kiszurkáljuk, lekenjük, megsütjük.
  7. Ha teljesen kihűltek, összeragasztjuk őket egy csöppnyi eperlekvárral, és állni hagyjuk. Aki keményebben szereti, azonnal fogyasztható, de ha egy teljes napot várunk vele, a lekvár szépen megpuhítja!
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7763
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a linzert, épp ezért próbálkoztam mama linzerreceptjét egészségesebbre felturbózni, hogy bűntudat nélkül lehessen fogyasztani.:)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...