r
Nosalty Logó

Kókuszos-pórés-csirkés tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Guxj
Kókuszos-pórés-csirkés tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 948 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3389 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 948 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2048.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6779 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1908 micro
Összesen 1895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben szokásos módon kifőzzük.
  2. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a karikára vágott pórét és az apró kockákra vágott sárgarépát. Alacsony fokozaton addig pirítjuk, amíg félig, roppanósra sül. Közben a csirkemellet felkockázzuk, enyhén sózzuk, és szintén megpirítjuk.
  3. Ha a csirkemell már omlós, összekeverjük a zöldségekkel, még egy-két percig hagyjuk,hogy összeérjenek egy kicsit az ízek, és felöntjük a csodálatos, sűrű kókusztejjel.
  4. Nem igényel különösebb fűszerezést, én borsot sem használok, de mindenki variálhatja úgy, ahogy kedve tartja. Nincs más dolgunk, mint tálalni, és forrón nekilátni a mesés, lágy ízű egytálételnek. A csirkemell édes, a tészta szaftos, a zöldségek pedig roppanósak.Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1058
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy édeskés, különleges és könnyű fogás, ami nemrég pattant ki a fejemből. Elkészítettem már teljes kiőrlésű tésztából is, pillanatok alatt az egyik kedvencem lett. Nagyon örülök, hogy egy újabb saját receptet megoszthatok meg a nagyvilággal :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...