r
Nosalty Logó

Kókuszos keksztekercs JUDYTH módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Kókuszos keksztekercs JUDYTH módra
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszes massza

Krém

Összesen 1604 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszes massza

Krém

Összesen 19223 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszes massza

Krém

Összesen 450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1604 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    1223.7 g
  • Telített zsírsav
    845 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    251 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    2150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7271.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1052 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    3603 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1991.5 g
  • Cukor
    1119 mg
  • Élelmi rost
    141 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6710 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1583 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 19223 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 450 kcal

Hozzávalók

Kekszes massza

Krém

Elkészítés

Kekszes massza

  1. A darált kekszet a száraz hozzávalókkal jól összekeverjük, majd a többivel - a vaj kivételével - alaposan "összegyurmázzuk", mint a fasírozottat szoktuk.
  2. Amikor már szép, egynemű, ekkor adjuk hozzá a vajat, s ezzel is összenyomkodjuk, szépen leválik a tál faláról és a kezünkről.
  3. Enyhén lágy, nyújtható masszát kell kapnunk. Ha túl száraz, tegyünk még hozzá egy kis dzsemet és vajat, ha túl lágy, akkor egy kis darált kekszet. Ezt azért írom, mert ezeken így lehet segíteni, a dzsemek hígságától is függ, milyen lágy lesz a massza.
  4. Ezt az egészet 4 egyenlő cipóra osztjuk, s a tálban hagyjuk, amíg a krémet kikeverjük.
  5. Összeállítás: én sütőpapíron szoktam kinyújtani. Nyírok a sütőpapírból kb: 30X40 cm-es téglalapot, ezen nyújtom és tekerem, mind a négyet.
  6. A sütőpapírt megszórjuk durva kókuszreszelékkel, kinyújtjuk az első cipót téglalap alakúra - szép vékony lesz -, a krém negyedével megkenjük egyenletesen, majd ügyesen a papírral feltekerjük, a papírra szórunk még reszeléket, s úgy hempergetjük meg benne, hogy mindenhol kókuszos legyen, hogy a két hosszabbik oldalát a papírnak középen egész tenyerünkkel megfogjuk, s "hintáztatjuk" a tekercset, hogy ne deformálódjon el.
  7. Ugyanezt a papírt használjuk a többi - még 3 - tekercshez is, s ugyanígy járunk el.
  8. Amikor egy készen van, tálcára helyezzük, jól "alányúlva" - ne deformálódjon -, s ugyanígy a többit is mellé helyezzük, lefóliázzuk vagy nagy méretű, tiszta zacskóba tesszük, s egy éjszakán át hagyjuk összeérni, dermedni.
  9. Másnap a felét felszeleteljük, s egy lefedhető tálra helyezzük, s lehet belőle fogyasztani. Nem kell hűtőben tárolni! DE... mi lesz a másik két tekerccsel? :)
  10. Ez látszólag nagy adag - bár, ez attól is függ, hány tagból áll a család -, s drágának is tűnhet, de én mindenképpen ennyit szoktam készíteni, mert ha már maszatolok, készítek ennyit, 2 tekercset elfogyasztunk néhány nap alatt, a másik kettőt félbevágom, s a négy fél darabot - az éjszakai pihés után - egyenként befóliázom, ezeket még hűtőzacskóba teszem, lefagyasztom. Akár egy-két hónap múlva is elővehetem - amennyi kell -, sima hűtőbe téve egy éjszaka alatt felenged, s olyan, mintha akkor készítetted volna! Váratlanul bejelentkező vendégnek is remek kínálni való! De mi is bármikor megkívánjuk, már csak enni kell!

Krém

  1. A vajat először a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a reszeléket, az aromát, s ezekkel is alaposan kikeverjük.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 175
  • Össznézettség: 147330
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 20.

Ajánló

Ez valóban nagy adag, kiadós, nem is olcsó ekkora mennyiségben, de valóban érdemes egyszerre ennyit készíteni, az elkészítésnél leírt okok miatt! Természetesen, lehet felezni is! Az árát úgy csökkenthetjük, ha a vaj helyett margarint használunk, így lényegesen olcsóbb! Tehát, ne rettenjen meg senki, ez ne legyen akadálya, hogy így kipróbálja! Én krémekbe mindig vajat teszek, nem szeretem a margarin ízét ilyen "történetekben", s aki teheti, feltétlenül vajat használjon, azt javaslom! Viszont, sokan szeretik a margarint, akkor csinálják azzal! Ünnepi alkalmakra, összejövetelekre, bulikra kiváló sütemény! Nagyon-nagyon finom így!! Felelősséget vállalok érte!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A megunhatatlan, mindannyiunk kedvence... De ahány ház, annyi szokás, szokták mondani... Több, mint tíz éve készítem így, saját elképzelésem szerint raktam össze az ízeket... Fő szempont volt nálam, hogy tej, víz ne legyen benne... Hogy mégis mik fogják össze az egészet, a receptből kiderül :)... Azóta is így készítem, nagyon sokan ettek már belőle, sok dicséretet zsebelhettem be :) ... De bevallom - lehet, most ez szerénytelenségnek tűnik -, eddig ez a legfinomabb ilyen süti, amit ettem életemben :) ... Mindenkinek ajánlom, próbálja így ki! Az ünnepi asztalon is megállja a helyét!!!

Hozzávalók

Kekszes massza

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...