r
Nosalty Logó

Kókuszkrémmel töltött karamellszószos torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kókuszkrémmel töltött karamellszószos torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A karamellszószhoz

696
Kalória
11.8g
Fehérje
57g
Szénhidrátok
48.6g
Zsír
49.4g
Víz
134.5g
Koleszterin
4.3g
Rost
44.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellszószhoz

Összesen 696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellszószhoz

Összesen 8345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellszószhoz

Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    583.5 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6933.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1745 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    2980 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.2 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    592.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3905 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    351 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    1506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3716 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2249 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 8345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A szokott módon 8 tojásból piskótát készítünk:atojásfehérjéket egy ek. cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a többi cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáöntjüka fehérjéhez a szódabikarbónás liszttel együtt, ügyelve, hogy ne törjön szét a hab, miközben összekeverjük. Tortaformában tűpróbáig sütjük.
  3. Miközben sül a piskóta, elkészítjük a rafaello-krémet: 1,5 dl vizet felforralunk és lezárjuk. Belekeverünk 20 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, 2 cs (vagy egy nagy) kókuszreszeléket és 10 dkg tejport. Picit állni hagyjuk, míg a piskóta is kihűl. Hűtőbe is betehetjük, de csak rövid időre, mert ha kezd dermedni, nehéz lesz rákenni a piskótalapra.
  4. Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, majd rászórunk apróra darált földimogyorót. Erre jöhet a csoki: kevés étolajjal gőz fölött megolvasztjuk először az étcsoki felét, majd gyorsan (mielőtt visszadermedne a csoki)rákenjük a mogyorós krémünkre.
  5. Ráhelyezzük a következő lapot, amelyre ugyanígyrátesszük a maradék krémet-mogyorót-csokit.
  6. Ezt befedjük a 3. tortalappal.
  7. Nekiláthatunk a karamell-szósznak: a szósz hozzávalóit felforraljuk, majd amikora cukor teljesen feloldódott, folyamatos keverés mellett tovább forraljuk, amíg karamellizálódnikezd. (kb. 8-10 perc)
  8. Óvatosan a tortára öntjük. Nem baj, ha egy kicsit lefolyik a szélén, de a tetején szép egyenletes legyen. Itt is sietni kell egy kicsit, mert kb. 15 perc alatt megszilárdul és utána nem lehet kenni.
  9. Végül a tejszínt habbá verjük és bevonjuk vele a torta oldalát (ha lefolyna a karamell, ezt is eltakarjuk), illetve díszítjük is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Páromnak tegnap volt a névnapja (József), és egyik kedvencével szerettem volna meglepni. Ez a raffaello. Viszont mindenfajta tortát szeret (no és persze ezt szövegezni is lehet). Így jött az ötlet, hogy a kettőt vegyítsem. Ennek eredménye lett ez a sütemény, igaz, kissé változtattam a hagyományos recepteken. A karamell nagyon jól kiegészíti a rafaello krémjét, az étcsoki miatt pedig hasonlít a bounty ízére. A tejszín pedig csak "hab a tortán".:) Mivel mindenkinek nagyon ízlett és gyorsan elfogyott, gondoltam benevezek vele a versenyre, illetve megosztom másokkal abban a reményben, hogy sokan kipróbálják.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!