Kókuszkrémmel töltött karamellszószos torta
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
13g víz0 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
17g kókuszreszelék110 kcal
-
8g tejpor41 kcal
-
8g földimogyoró47 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
6 kcal
A karamellszószhoz
-
5g barna cukor19 kcal
-
27 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
2g méz6 kcal
-
2 kcal
-
4g tejszínhab10 kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
150g víz0 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g kókuszreszelék1320 kcal
-
100g tejpor496 kcal
-
100g földimogyoró567 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
71 kcal
A karamellszószhoz
-
60g barna cukor228 kcal
-
321 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
25g méz76 kcal
-
19 kcal
-
45g tejszínhab116 kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
21.1g tojás27 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
7.2g víz0 kcal
-
9.6g porcukor37 kcal
-
12g margarin86 kcal
-
9.6g kókuszreszelék63 kcal
-
4.8g tejpor24 kcal
-
4.8g földimogyoró27 kcal
-
4.8g étcsokoládé26 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
A karamellszószhoz
-
2.9g barna cukor11 kcal
-
15 kcal
-
4.8g margarin34 kcal
-
1.2g méz4 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
2.2g tejszínhab6 kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.8 g
Zsír
-
Összesen 583.5 g
-
Telített zsírsav 234 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 207 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 115 g
-
Koleszterin 1614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6933.9 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 1745 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 701 mg
-
Foszfor 2980 mg
-
Nátrium 1203 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 684.2 g
-
Cukor 529 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 592.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3905 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 351 micro
-
K vitamin: 340 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 525 micro
-
Kolin: 1506 mg
-
Retinol - A vitamin: 3716 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2249 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2000 micro
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 ek cukor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez
-
1.5 dl víz
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
20 dkg kókuszreszelék
-
10 dkg tejpor
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
A karamellszószhoz
-
6 dkg barna cukor
-
10 dkg sűrített tej (cukrozott)
-
10 dkg margarin
-
1 ek méz
-
0.5 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt előmelegítjük.
- A szokott módon 8 tojásból piskótát készítünk:atojásfehérjéket egy ek. cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a többi cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáöntjüka fehérjéhez a szódabikarbónás liszttel együtt, ügyelve, hogy ne törjön szét a hab, miközben összekeverjük. Tortaformában tűpróbáig sütjük.
- Miközben sül a piskóta, elkészítjük a rafaello-krémet: 1,5 dl vizet felforralunk és lezárjuk. Belekeverünk 20 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, 2 cs (vagy egy nagy) kókuszreszeléket és 10 dkg tejport. Picit állni hagyjuk, míg a piskóta is kihűl. Hűtőbe is betehetjük, de csak rövid időre, mert ha kezd dermedni, nehéz lesz rákenni a piskótalapra.
- Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, majd rászórunk apróra darált földimogyorót. Erre jöhet a csoki: kevés étolajjal gőz fölött megolvasztjuk először az étcsoki felét, majd gyorsan (mielőtt visszadermedne a csoki)rákenjük a mogyorós krémünkre.
- Ráhelyezzük a következő lapot, amelyre ugyanígyrátesszük a maradék krémet-mogyorót-csokit.
- Ezt befedjük a 3. tortalappal.
- Nekiláthatunk a karamell-szósznak: a szósz hozzávalóit felforraljuk, majd amikora cukor teljesen feloldódott, folyamatos keverés mellett tovább forraljuk, amíg karamellizálódnikezd. (kb. 8-10 perc)
- Óvatosan a tortára öntjük. Nem baj, ha egy kicsit lefolyik a szélén, de a tetején szép egyenletes legyen. Itt is sietni kell egy kicsit, mert kb. 15 perc alatt megszilárdul és utána nem lehet kenni.
- Végül a tejszínt habbá verjük és bevonjuk vele a torta oldalát (ha lefolyna a karamell, ezt is eltakarjuk), illetve díszítjük is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6341
- Feltöltés dátuma: 2013. március 21.
Ajánló
A piskótát lehet kevesebb tojásból is készíteni, attól függően milyen magas tortát szeretnénk. (Én azért csináltam 8-ból, mert így a piskótát 3 felé tudtam vágni és szép vastagok lettek a lapok.) Díszítésnek Hulalát használtam, mert ehhez nem kell habfixáló sem és könnyen lehet vele dolgozni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Páromnak tegnap volt a névnapja (József), és egyik kedvencével szerettem volna meglepni. Ez a raffaello. Viszont mindenfajta tortát szeret (no és persze ezt szövegezni is lehet). Így jött az ötlet, hogy a kettőt vegyítsem. Ennek eredménye lett ez a sütemény, igaz, kissé változtattam a hagyományos recepteken. A karamell nagyon jól kiegészíti a rafaello krémjét, az étcsoki miatt pedig hasonlít a bounty ízére. A tejszín pedig csak "hab a tortán".:) Mivel mindenkinek nagyon ízlett és gyorsan elfogyott, gondoltam benevezek vele a versenyre, illetve megosztom másokkal abban a reményben, hogy sokan kipróbálják.