r
Nosalty Logó

Kókuszkrémmel töltött karamellszószos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszkrémmel töltött karamellszószos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellszószhoz

Összesen 696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellszószhoz

Összesen 8345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellszószhoz

Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    583.5 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6933.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1745 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    2980 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.2 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3905 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    351 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    1506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3716 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2249 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 8345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A karamellszószhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A szokott módon 8 tojásból piskótát készítünk:atojásfehérjéket egy ek. cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a többi cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáöntjüka fehérjéhez a szódabikarbónás liszttel együtt, ügyelve, hogy ne törjön szét a hab, miközben összekeverjük. Tortaformában tűpróbáig sütjük.
  3. Miközben sül a piskóta, elkészítjük a rafaello-krémet: 1,5 dl vizet felforralunk és lezárjuk. Belekeverünk 20 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, 2 cs (vagy egy nagy) kókuszreszeléket és 10 dkg tejport. Picit állni hagyjuk, míg a piskóta is kihűl. Hűtőbe is betehetjük, de csak rövid időre, mert ha kezd dermedni, nehéz lesz rákenni a piskótalapra.
  4. Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, majd rászórunk apróra darált földimogyorót. Erre jöhet a csoki: kevés étolajjal gőz fölött megolvasztjuk először az étcsoki felét, majd gyorsan (mielőtt visszadermedne a csoki)rákenjük a mogyorós krémünkre.
  5. Ráhelyezzük a következő lapot, amelyre ugyanígyrátesszük a maradék krémet-mogyorót-csokit.
  6. Ezt befedjük a 3. tortalappal.
  7. Nekiláthatunk a karamell-szósznak: a szósz hozzávalóit felforraljuk, majd amikora cukor teljesen feloldódott, folyamatos keverés mellett tovább forraljuk, amíg karamellizálódnikezd. (kb. 8-10 perc)
  8. Óvatosan a tortára öntjük. Nem baj, ha egy kicsit lefolyik a szélén, de a tetején szép egyenletes legyen. Itt is sietni kell egy kicsit, mert kb. 15 perc alatt megszilárdul és utána nem lehet kenni.
  9. Végül a tejszínt habbá verjük és bevonjuk vele a torta oldalát (ha lefolyna a karamell, ezt is eltakarjuk), illetve díszítjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6341
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

A piskótát lehet kevesebb tojásból is készíteni, attól függően milyen magas tortát szeretnénk. (Én azért csináltam 8-ból, mert így a piskótát 3 felé tudtam vágni és szép vastagok lettek a lapok.) Díszítésnek Hulalát használtam, mert ehhez nem kell habfixáló sem és könnyen lehet vele dolgozni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Páromnak tegnap volt a névnapja (József), és egyik kedvencével szerettem volna meglepni. Ez a raffaello. Viszont mindenfajta tortát szeret (no és persze ezt szövegezni is lehet). Így jött az ötlet, hogy a kettőt vegyítsem. Ennek eredménye lett ez a sütemény, igaz, kissé változtattam a hagyományos recepteken. A karamell nagyon jól kiegészíti a rafaello krémjét, az étcsoki miatt pedig hasonlít a bounty ízére. A tejszín pedig csak "hab a tortán".:) Mivel mindenkinek nagyon ízlett és gyorsan elfogyott, gondoltam benevezek vele a versenyre, illetve megosztom másokkal abban a reményben, hogy sokan kipróbálják.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A karamellszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...